Πέμπτη 3 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΚΗ «ΕΛΑ»
Νοικιασμένο από την ΕΛ.ΑΣ. σπίτι της οργάνωσης;

Σοβαρότατη η πληροφορία που κατέθεσε ο συνήγορος της Ειρήνης Αθανασάκη, την οποία καλείται να εξετάσει το δικαστήριο

Τη διενέργεια έρευνας από το δικαστήριο προκειμένου να διαπιστωθεί αν τελικά η ΕΛ.ΑΣ. είχε νοικιάσει το σπίτι στην οδό Πολέμωνος 13, το οποίο - όπως έχει καταθέσει η Σοφία Κυριακίδου το είχε νοικιάσει η ίδια για λογαριασμό του «ΕΛΑ» με το όνομα Στυλιανή Σκουτουδάκη - ζήτησε χτες ο Αρης Κωνσταντάκης, συνήγορος της Ειρήνης Αθανασάκη. Επίσης, ζητήθηκε να καταθέσουν οι ένοικοι της πολυκατοικίας επί της συγκεκριμένης οδού, αν είχαν δει στο διαμέρισμα την Σ. Κυριακίδου. Ο δικηγόρος είπε δεν έχει τα απαραίτητα στοιχεία για να αποδείξει αυτό το γεγονός, κάτι όμως που μπορεί να κάνει το δικαστήριο.

Ο κατηγορούμενος για συμμετοχή στον «ΕΛΑ» Κώστας Αγαπίου ζήτησε από το δικαστήριο να ερευνήσει εάν υπήρχε ποτέ φυσικό πρόσωπο με το όνομα Στυλιανή Σκουτουδάκη, εάν από την Αστυνομία είχε ποτέ εκδοθεί ταυτότητα με αυτό το όνομα, και εάν υπάρχει δήλωση απώλειας ταυτότητας με τέτοιο όνομα. «Εάν δεν υπάρχει τέτοιο φυσικό πρόσωπο και δεν υπάρχει και δήλωση απώλειας της αστυνομικής τους ταυτότητας, ας εξαχθούν τα αναγκαία συμπεράσματα», είπε ο Κ. Αγαπίου, προσθέτοντας ότι αυτή η έρευνα έπρεπε να έχει γίνει από την Αστυνομία προ τριετίας, αναρωτώμενος αν όντως έγινε, τι αποτέλεσμα είχε και αν δεν έγινε, γιατί δεν έγινε. Ο εισαγγελέας της έδρας συμφώνησε με το αίτημα του Αγαπίου.

Χτες, κατέθεσε η Αγλαΐα Τόνγκα, διαχειρίστρια της πολυκατοικίας επί της οδού Πολέμωνος, η οποία είπε ότι από φωτογραφίες που της έδειξε η Αστυνομία αναγνώρισε τους Αγγελέτο Κανά, Ειρήνη Αθανασάκη και Κώστα Αγαπίου. Απαντώντας σε ερωτήσεις είπε ότι οι φωτογραφίες της επιδείχτηκαν πριν αυτή περιγράψει στους αστυνομικούς τα χαρακτηριστικά των ατόμων που αναγνώρισε. Στην Αστυνομία της είπαν ότι θα κάνει μια τυπική κατάθεση γιατί τα άτομα αυτά είναι ήδη φυλακή και θα μείνουν εκεί για πάρα πολλά χρόνια.

«Φίλο της Αστυνομίας» χαρακτήρισε τη μάρτυρα ο Χρήστος Τσιγαρίδας, μοναδικός από τους κατηγορούμενους που έχει παραδεχτεί τη συμμετοχή του στον «ΕΛΑ», ενώ ο Κ. Αγαπίου υπενθύμισε ότι στην προηγούμενη δίκη η Τόνγκα είχε πει ότι οι φωτογραφίες της είχαν επιδειχτεί στο σαλόνι του σπιτιού της από φιλικούς προς αυτή αστυνομικούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ