Πέμπτη 3 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΥΜΑ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ
Αποκλείστηκαν χωριά στη Θεσσαλία

Περίπου 50 χωριά της Δυτικής και Ανατολικής Αργιθέας αποκλείστηκαν από την κακοκαιρία στο Νομό Καρδίτσας, ενώ με δυσκολία και μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία στο μεγαλύτερο μέρος του επαρχιακού οδικού δικτύου των Νομών Λάρισας, Τρικάλων και Μαγνησίας. Τα περισσότερα προβλήματα από τη σφοδρή χιονόπτωση των τελευταίων ημερών παρουσιάστηκαν, κυρίως, στις ορεινές περιοχές της Θεσσαλίας.

Συγκεκριμένα στο Νομό Λάρισας σε ολόκληρο το επαρχιακό οδικό δίκτυο της Ελασσόνας, των Φαρσάλων, του Τυρνάβου και της Αγιάς η κυκλοφορία διεξάγεται με αντιολισθητικές αλυσίδες. Στο Νομό Μαγνησίας αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται στην περιοχή του Πηλίου, μετά τα Χάνια και στο Νομό Τρικάλων στην Εθνική Οδό Τρικάλων - Ιωαννίνων και στο δρόμο Πύλης - Μεσοχώρας. Λόγω της κακοκαιρίας χτες τα σχολεία στους νομούς της Θεσσαλίας ήταν κλειστά.

Πυκνή χιονόπτωση σε Μακεδονία - Θράκη

Πυκνή χιονόπτωση κάλυψε χτες τη Μακεδονία και τη Θράκη. Λόγω του παγετού στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία και ιδιαίτερα στους Νομούς Φλώρινας, Καστοριάς, Σερρών και Καβάλας, η κίνηση στο ορεινό οδικό δίκτυο γινόταν με αντιολισθητικές αλυσίδες. Λόγω της ολισθηρότητας των δρόμων στο Νομό Σερρών ΙΧ αυτοκίνητο πέρασε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και συγκρούστηκε με πούλμαν, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά δύο άτομα.

Από το Σουφλί μέχρι την Ορεστιάδα, στα ορεινά της Δράμας, στην περιοχή του Νευροκοπίου, στη Λεκάνη Καβάλας, στην περιοχή του Εχίνου της Ξάνθης και στον ορεινό όγκο της Οργάνης η κίνηση γινόταν με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Πολλά προβλήματα δημιουργήθηκαν στη Θεσσαλονίκη, από την πυκνή χιονόπτωση που ξεκίνησε τα ξημερώματα και του παγετού που σχηματίστηκε, τόσο στην κίνηση των οχημάτων όσο και των πεζών. Δε λειτούργησαν τα σχολεία, όπως και σε άλλους γειτονικούς νομούς. Πάντως, χτες το βράδυ η Νομαρχία Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε ότι σήμερα τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά.

Τα ξημερώματα έκλεισε το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, λόγω της χιονόπτωσης. Οι πτήσεις των αεροσκαφών ξεκίνησαν περίπου μετά τις 7.30 το πρωί, μόλις ολοκληρώθηκε ο καθαρισμός στις πίστες και στους διαδρόμους προσγείωσης.

Μέχρι το μεσημέρι, οι δρόμοι εμφάνιζαν επικίνδυνη ολισθηρότητα, ενώ συνεργεία των δήμων προσπαθούσαν να κρατήσουν τους δρόμους ανοιχτούς, ρίχνοντας αλάτι, από τις πρώτες πρωινές ώρες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ