Πέμπτη 3 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΙΚΑΡΙΑ - ΑΓΙΟΣ ΚΗΡΥΚΟΣ
Να επανεξεταστεί το «Θησέας»

Την επανεξέταση του χρηματοδοτικού προγράμματος των δήμων, «Θησέας», ζητά με ομόφωνη απόφασή του το δημοτικό συμβούλιο Αγ. Κήρυκου Ικαρίας. Ο δήμος καταγγέλλει το πρόγραμμα, καθώς προβλέπει περιορισμένα κονδύλια για την περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, ενώ οι κρατικοί πόροι είναι περιορισμένοι έναντι των δημοτικών, που ουσιαστικά αιμοδοτούν το «Θησέα».

Συγκεκριμένα, στην απόφασή του ο δήμος ζητά: Να αυξηθούν τα κρατικά κονδύλια. Να μη χρηματοδοτηθούν από το «Θησέα» οι οριζόντιες δράσεις, δεδομένου ότι είναι νέες αρμοδιότητες που συνταγματικά θα έπρεπε να χρηματοδοτηθούν από το κράτος. Το δεύτερο μέρος του προγράμματος (δηλαδή το 55%) να κατανεμηθεί άμεσα από τις περιφέρειες, χωρίς τα «προγραμματικά κριτήρια» των υπουργείων και τη συμμετοχή ιδιωτικών κεφαλαίων. Να διπλασιαστεί το απαράδεκτο ποσοστό 3,89% επί του προγράμματος που αντιστοιχεί στους δήμους της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Τέλος, ο δήμος Αγ. Κήρυκου καλεί σε σύγκλιση τα συλλογικά όργανα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΤΕΔΚ, Σύνδεσμος ΤΕΔΚ, ΚΕΔΚΕ) ώστε να συντονίσουν τις ενέργειές τους στην κατεύθυνση που θα εξασφαλίζει την αντιμετώπιση των προβλημάτων του θεσμού ουσιαστικά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ