Τετάρτη 23 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΤΙΜΕΣ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ
Αναμένονται... «λογικές» αυξήσεις

Την ελπίδα του για «λογικές διακυμάνσεις» των τιμών των καυσίμων εκφράζει ο υπουργός Ανάπτυξης Δ. Σιούφας την ίδια ώρα που η κυβέρνηση πέφτει στις λογικές αντιφάσεις των ίδιων των επιχειρημάτων της και οι καταναλωτές περιορίζουν τις αγορές τους λόγω της ακρίβειας. Ετσι ο υπουργός δήλωνε χτες στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ, ότι «οι τιμές είναι ακόμη υψηλές» και ταυτόχρονα δήλωνε ότι «έχουμε τα φθηνότερα καύσιμα από όλη την Ευρώπη».

Η συγκεκριμένη διαπίστωση ακόμη και αν ισχύει είναι άσχετη για τις συνέπειες που βιώνουν οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα από τις υπέρογκες αυξήσεις στα υγρά καύσιμα, με την αμόλυβδη βενζίνη να κινείται κατά μέσο όρο την περασμένη Παρασκευή στα 82,3 λεπτά το λίτρο, το πετρέλαιο θέρμανσης στα 49,2 λεπτά το λίτρο και το κίνησης στα 86,2 λεπτά το λίτρο!!! Την ίδια ώρα οι τιμές του πετρελαίου διεθνώς σπάνε νέα ρεκόρ, αλλά σύμφωνα με τις ίδιες τις εταιρίες διύλισης και εμπορίας η πορεία αυτή δεν έχει σχέση με τη διαμόρφωση των λιανικών τιμών αυτή την περίοδο. Σε αυτό το γεγονός βασίζουν την αύξηση των τιμών σε περιόδους ύφεσης των διεθνών τιμών.

Ωστόσο ο Δ. Σιούφας το «ξέχασε» και δήλωσε ότι κατά τη γνώμη του οι παράγοντες της αγοράς «δε θα εκμεταλλευτούν αυτή την ανατιμητική διαδικασία και θα περιοριστούν σε λογικές διακυμάνσεις των τιμών»!!! Σε κάθε περίπτωση η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης έχει αυξηθεί από τις αρχές του 2004 κατά 12,59%.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ