Τρίτη 29 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΠΥΡΓΟΥ
Αντεργατική πολιτική και τραμπουκισμοί

Σε τραμπούκικη και τρομοκρατική επίθεση εναντίον του Πέτρου Καπαρέλη, επικεφαλής της «Δημοτικής Αγωνιστικής Συνεργασίας» (ΔΑΣ) και δημοτικό σύμβουλο Πύργου, προχώρησε την περασμένη Πέμπτη ο αντιδήμαρχος Φώτης Δημόπουλος, ο οποίος εντελώς απρόκλητα γρονθοκόπησε τον Π. Καπαρέλη στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Αφορμή αυτής της επίθεσης, στάθηκε το γεγονός ότι ο Π. Καπαρέλης κατήγγειλε τόσο με άρθρο του στον τοπικό Τύπο, όσο και σε περιοδείες του σε χώρους δουλιάς, τον εργασιακό μεσαίωνα που επικρατεί στις υπηρεσίες του Δήμου Πύργου με αιχμή τις ελαστικές σχέσεις εργασίας και το ξεζούμισμα των εργατών, τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου στους σχολικούς φύλακες, στους σχολικούς τροχονόμους και στις καθαρίστριες. Η υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων στο Δήμο Πύργου από τη ΔΑΣ φαίνεται πως ενόχλησε αφόρητα τον Φ. Δημόπουλο ο οποίος απάντησε στην πολιτική κριτική με όρους... πυγμαχίας.

Σε ανακοίνωσή της η ΝΕ Ηλείας του ΚΚΕ καταγγέλλει αυτή την αήθη επίθεση σε βάρος του Π. Καπαρέλη και επιρρίπτει ευθύνες και στο δήμαρχο Γαβρίλη Λιατσή, ο οποίος αρνείται να καταδικάσει καθαρά και δημόσια τόσο τον υπαίτιο όσο και τους τραμπουκισμούς του. Αντιπροσωπεία της ΝΕ Ηλείας έκανε παράσταση διαμαρτυρίας στο δήμαρχο.

«Αυτό που ενόχλησε - σημειώνεται στην ανακοίνωση - είναι η απήχηση των θέσεων της ΔΑΣ και του ΠΑΜΕ που ανέπτυξε ο Π. Καπαρέλης στους εργάτες και την τοπική κοινωνία. Βιαιοπραγώντας σε βάρος αγωνιστών θέλουν να χτυπήσουν τη γραμμή της λαϊκής συσπείρωσης και παράλληλα να τρομοκρατήσουν όσους αγωνίζονται».

Η ΝΕ Ηλείας καλεί το λαό του Πύργου να καταδικάσει τέτοιου είδους ενέργειες σε βάρος αγωνιστών καθώς κι εκείνους που τους ενθαρρύνουν, τους καλύπτουν και που είναι γνωστοί στην τοπική κοινωνία». Και καταλήγοντας τονίζει: «Ας το καταλάβουν καλά! Οι κομμουνιστές υποψήφιοι δήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι και συνδικαλιστές δε θα πάψουν ούτε στιγμή να στηρίζουν τα δίκαια των εργατών, των φτωχών και των κατατρεγμένων. Από αυτούς προερχόμαστε, αυτούς στηρίζουμε. Δεν πτοούμαστε! Συνεχίζουμε!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ