Τρίτη 29 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΚΟΠΕΥΤΗΡΙΟ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ
Συνεχίζουν να «πυροβολούν» την ιστορική μνήμη!

Πλήρης είναι η αποθράσυνση πλέον της Πανελλήνιας Σκοπευτικής Εταιρίας (ΠΣΕ), καθώς το πρωινό του περασμένου Σαββάτου πραγματοποιήθηκαν μαθήματα τοξοβολίας μέσα στον ιερό χώρο του Σκοπευτηρίου Καισαριανής. Ενέργεια, η οποία είναι ασύμβατη με την απόφαση της ίδιας της ελληνικής Βουλής, που αναγνωρίζει ως «ιστορικό χώρο» τα 700 στρέμματα του Σκοπευτηρίου. Απόφαση, βέβαια, που, όπως φαίνεται, οι ιδιοκτήτες της ΠΣΕ «γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους»!

Η αστυνομία εμφανίστηκε μόνο μετά από παρέμβαση του δημάρχου και δημοτικών συμβούλων της Καισαριανής, τους οποίους ειδοποίησαν δημότες και έφτασαν στο χώρο όπου είχαν στηθεί οι στόχοι των 100 μέτρων. Ο προπονητής της Σκοπευτικής οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα, όπου η δημοτική αρχή υπέβαλε μήνυση αφ' ενός για έκθεση σε κίνδυνο των περαστικών, και αφ' ετέρου επειδή η Σκοπευτική οικειοποιήθηκε χώρο που δεν της ανήκει. Ως ...απάντηση, η ΠΣΕ υπέβαλε μήνυση για ψευδή συκοφάντηση στον δήμαρχο Καισαριανής, Θ. Μπαρτσώκα, στον Σπ. Τσόκα, αντιδήμαρχο, και στον Γ. Κατημερτζή, τέως δήμαρχο.

Στο μεταξύ, άκαρπη ήταν η συνάντηση που έγινε χτες το πρωί ενώπιον του εισαγγελέα Πρωτοδικών, μετά από πρωτοβουλία του ίδιου του εισαγγελέα, προκειμένου να βρεθεί μια συμβιβαστική λύση. Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής Καισαριανής και της Σκοπευτικής Εταιρίας, όπως και νομικοί σύμβουλοι του ΟΣΚ. Η ...διαλλακτικότητα βέβαια της ΠΣΕ περιορίστηκε σε τοποθέτηση, σύμφωνα με την οποία προσφέρεται να στηθεί το μνημείο σε άλλο σημείο του Σκοπευτηρίου. Από τη μεριά τους, οι εκπρόσωποι του ΟΣΚ αμφισβήτησαν ότι η Σκοπευτική έχει την ιδιοκτησία του εν λόγω χώρου.

Οι εργασίες για την τοποθέτηση του μνημείου συνεχίζονται, σήμερα το πρωί, κανονικά από το δήμο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ