Τρίτη 29 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ
Σήμερα η μαρτυρία των μαθητών

Δριμύ «κατηγορώ» κατά όλων όσοι ευθύνονται για τον άδικο και αδόκητο χαμό των παιδιών τους ύψωσαν και χτες οι γονείς των μαθητών που σκοτώθηκαν στο μακελειό των Τεμπών, στη δίκη για την πολύκροτη υπόθεση, η οποία συνεχίζεται στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα του δημαρχείου Βόλου. Οι γονείς στις καταθέσεις τους, για μια ακόμα φορά, κατήγγειλαν ότι τα 21 παιδιά θυσιάστηκαν στο βωμό του κέρδους και της εργοδοτικής ασυδοσίας και ζήτησαν την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων. Είναι χαρακτηριστική η κατάθεση ενός από τους γονείς, του Τάσου Θαλλαλαίου που, μεταξύ των άλλων, είπε απευθυνόμενος στους δικαστές: «Είναι ανάγκη το δικαστήριο ν' αποδώσει δικαιοσύνη, γιατί τα παιδιά πρέπει να είναι ασφαλή, όταν θα κινούνται στους δρόμους. Ετσι θα στείλετε μήνυμα ότι θα τιμωρείται όποιος κινείται στους δρόμους δίχως να λαμβάνει μέτρα ασφαλείας».

Οι γονείς των μαθητών που κατέθεσαν χτες και την προηγούμενη Τετάρτη στη δίκη κατήγγειλαν ότι ένοχη είναι και η πολιτική των εκάστοτε κυβερνήσεων, που δεν παίρνουν κανένα μέτρο για να «χτυπήσουν» την ασυδοσία των εργοδοτών και, ταυτόχρονα, αφήνουν τους δρόμους να παραμένουν καρμανιόλες, γεγονός που στοιχίζει καθημερινά πολλές ανθρώπινες ζωές.

Η εκδίκαση της υπόθεσης συνεχίζεται σήμερα και αύριο με τις καταθέσεις των συμμαθητών των αδικοχαμένων παιδιών, που επέβαιναν στο μοιραίο λεωφορείο του ΚΤΕΛ και σώθηκαν από το τροχαίο δυστύχημα.

Στο δικαστήριο θα καταθέσουν περίπου 130 μάρτυρες, γεγονός που σημαίνει ότι η δίκη θα διαρκέσει αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι γονείς των 21 μαθητών, που όλες αυτές τις μέρες της δίκης, παρά τον πόνο τους, δίνουν με τη στάση τους δείγματα αξιοπρέπειας, χτες ήρθαν αντιμέτωποι με τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας που έχουν ληφθεί στο δημαρχείο Βόλου, όταν προσπάθησαν να μπουν στην αίθουσα όπου διεξάγεται η δίκη, κρατώντας ένα πανό με τις φωτογραφίες των παιδιών τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ