Πέμπτη 31 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«FANCO» - ΚΟΜΟΤΗΝΗ
Αρχισαν τα όργανα...

Ο Λαναράς απέλυσε πέντε εργαζόμενους, δηλώνοντας ότι έπεται συνέχεια

Με 24ωρη προειδοποιητική απεργία την Παρασκευή 1η Απρίλη απαντούν οι εργαζόμενοι της «FANCO» στην Κομοτηνή, στο χορό των απολύσεων που ξεκίνησε ο όμιλος Λαναρά, πετώντας στο δρόμο 5 εργαζόμενους. Σήμερα το μεσημέρι, στην αλλαγή της βάρδιας, οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν Γενική Συνέλευση προκειμένου να επιβεβαιώσουν την απόφασή τους για αγωνιστική αντίσταση στη νέα αντεργατική επίθεση που εξαπολύει η εργοδοσία προκειμένου να διατηρήσει την κερδοφορία της.

Μετά την «ΤΡΙΚΟΛΑΝ» στη Νάουσα, φαίνεται πως και η «FANCO» οδηγείται σε λουκέτο, αφού η εργοδοσία ανακοίνωσε πως οι πέντε απολύσεις είναι μόνο η αρχή. Αβέβαιη παραμένει η κατάσταση και για τους εργαζόμενους στα άλλα εργοστάσια του Ομίλου σε Νάουσα, Κομοτηνή και Εβρο, παρά το γεγονός ότι ο Λαναράς εισέπραξε πρόσφατα μεγάλη χρηματοδότηση και πραγματοποίησε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.

Κόντρα σ' αυτή την πολιτική, οι 290 εργαζόμενοι που απασχολούνται στο εργοστάσιο της «FANCO» (πλεκτήριο, κοπτήριο, βαφείο), δηλώνουν αποφασισμένοι να απαντήσουν αγωνιστικά στην εργοδοτική επίθεση και απαιτούν την ανάκληση των απολύσεων.

Στο πλευρό τους βρίσκεται η Ομοσπονδία Εργαζομένων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος (ΟΕΚΙΔΕ), η οποία εκφράζει τη συμπαράστασή της στον αγώνα τους και καταγγέλλει τις ενέργειες και τα σχέδια της εργοδοσίας για ομαδικές και μαζικές απολύσεις. Η ΟΕΚΙΔΕ καλεί τους εργαζόμενους και στα υπόλοιπα εργοστάσια του Ομίλου να εκφράσουν έμπρακτα τη συμπαράστασή τους και ενωμένα και συντονισμένα να αποκρούσουν τη νέα αντεργατική επίθεση που χτυπά το δικαίωμά τους στη δουλιά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ