Τρίτη 5 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
Θέλει δοβλέτι της το σχολείο

Αποφασιστική αντίδραση των μαθητών με διήμερη αποχή

Σε διήμερη αποχή (χτες και σήμερα) προχώρησαν οι μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου του Πειραματικού Σχολείου του Πανεπιστημίου Αθηνών, με αίτημά τους την απομάκρυνση από το σχολείο τους, αλλά και την καθολική απομόνωση από την εκπαιδευτική κοινότητα, της καθηγήτριας Β. Παναγιωτοπούλου, η οποία από την αρχή της σχολικής χρονιάς έχει προβεί, σύμφωνα με μαθητές και καθηγητές σε αυταρχικές, αντιπαιδαγωγικές και αντιδημοκρατικές πρακτικές.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες μαθητών και καθηγητών, η εν λόγω καθηγήτρια αναφέρεται συχνά με υβριστικές εκφράσεις στους μαθητές, συμπεριφέρεται προσβλητικά και αυταρχικά απέναντί τους, ενώ στο παρελθόν δεν είχε διστάσει να κατηγορήσει και ανοιχτά κάποιους απ' αυτούς για τη συμμετοχή τους σε μαθητικές κινητοποιήσεις. Ο «κόμπος έχει φτάσει πια στο χτένι», καθώς προκλητικά και χωρίς αφορμές πλέον, «μοιράζει» σε πολλά παιδιά ωριαίες αποβολές και απομακρύνει καθημερινά μεγάλο αριθμό μαθητών από την αίθουσα. Οι μαθητές κάνουν ακόμα λόγο για ακραίες εθνικιστικές τοποθετήσεις της και μάλιστα, ότι συχνά επικαλείται τη συμμετοχή της στο κόμμα της ΝΔ, κάνοντας ανοιχτά πολιτική προπαγάνδα μέσα στην τάξη υπέρ της πολιτικής της κυβέρνησης.

Αξίζει να αναφερθεί ότι πρόσφατα στράφηκε ενάντια σε μαθήτρια, η οποία αρνήθηκε να πάρει μέρος στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου ως παραστάτρια, κατηγορώντας τη για «αντιπατριωτική συμπεριφορά» και για «ασέβεια στα εθνικά σύμβολα»!

Την κατάσταση περιέγραψαν οι μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου εκτενώς, αναφέροντας συγκεκριμένα περιστατικά, στο Σύλλογο των Καθηγητών που συνεδρίασε την περασμένη Τετάρτη. Η πλειοψηφία του Συλλόγου έκρινε ότι οι ποινές που έχει επιβάλει η καθηγήτρια είναι υπερβολικές και εξέφρασε τη συμπαράστασή του στους μαθητές, ενώ παρέπεμψε το θέμα στο γραφείο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της περιοχής.

Στο πλευρό των μαθητών βρέθηκε χτες ο δικηγόρος και μέλος της Δημοκρατικής Συσπείρωσης, Α. Βρεττός με τη μητέρα της μαθήτριας που κατηγορήθηκε για την άρνησή της να συμμετάσχει στην παρέλαση. Τη συμπαράστασή της εξέφρασε και η ΟΒ της ΚΝΕ Εξαρχείων - Κολωνακίου, που μεταξύ άλλων καταγγέλλει την αντιπαιδαγωγική - αντιδημοκρατική συμπεριφορά της καθηγήτριας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ