Τρίτη 5 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ - ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
Θα παραμείνει εκεί που είναι

Επειδή, κατά την κυβέρνηση, «δε βρέθηκε ούτε ένα σχολικό κτίριο προς αγορά»

Η ελληνική κυβέρνηση δε θα δώσει λύση στο πρόβλημα του ελληνικού σχολείου των Βρυξελλών που στεγάζεται με ενοίκιο σε κακόφημη περιοχή της πόλης, όπως προέκυψε από την απάντηση που έδωσε χτες σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Γ. Χουρμουζιάδη ο υφυπουργός Παιδείας Γ. Καλός.

Ο υφυπουργός υποστήριξε ότι παρά την έρευνα που έκανε πέρυσι η ελληνική πρεσβεία «δε βρέθηκε ούτε ένα σχολικό κτίριο προς αγορά» προσθέτοντας ότι λόγω του συμβολαίου ενοικίασης με το υπάρχον κτίριο «δεν μπορούμε να μεταστεγάσουμε το ελληνικό σχολείο πριν από την πάροδο τριών ετών» δηλαδή πριν το 2007. Δήλωσε επίσης ότι το σχολείο είναι κοντά στο αστυνομικό τμήμα ενώ οι βελγικές αρχές υποστηρίζουν ότι η περιοχή φυλάσσεται από...700 αστυνομικούς.

«Η κατάσταση αποτελεί μια κατάφωρη δυσφήμιση για το τι μπορεί η ελληνική πολιτεία να κάνει για την Παιδεία μας στο εξωτερικό», τόνισε ανταπαντώντας ο βουλευτής του ΚΚΕ. «Φαντάζεστε ένα παιδί να πηγαίνει στο σχολείο με την ιδέα ότι τον προστατεύουν 700 αστυνομικοί», σημείωσε χαρακτηριστικά αναρωτώμενος αν «είναι δυνατόν ένας μαθητής να αισθάνεται την ανάγκη προστασίας από τους αστυνομικούς». Μάλιστα πρόσθεσε: «η αστυνομία κάνει ...μαθήματα αυτοάμυνας στους μαθητές για να προστατεύονται από βίαιες παρεμβάσεις», αναφερόμενος στους κινδύνους που αυτοί αντιμετωπίζουν και στα προβλήματα που υπάρχουν στην περιοχή. Κατέληξε λέγοντας πως «η ουσία είναι ότι το σχολείο των Βρυξελλών λειτουργεί σε ακατάλληλες συνθήκες»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ