Πέμπτη 7 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΥΠΠΟ διάλυση κι άλλος θεσμός

Από το έργο «Εργαζόμενα κορίτσια»
Από το έργο «Εργαζόμενα κορίτσια»
Σε θύτη του πολιτισμού εξελίσσεται μέρα με τη μέρα το ομώνυμο υπουργείο, με θύματα θεσμούς και οργανισμούς που επί χρόνια καθιερώθηκαν στη συνείδηση του κοινού. Νέο θύμα το Διεθνές Φεστιβάλ Πειραματικού Θεάτρου «Θεατρική Ανοιξη», το οποίο επί 11 χρόνια διοργανώνει, κάθε Μάη, στη Θεσσαλονίκη, η Πειραματική Σκηνή της «Τέχνης».

Σε δελτίο Τύπου της Πειραματικής Σκηνής της «Τέχνης», που υπογράφει ο Νικηφόρος Παπανδρέου, ανακοινώνεται η ματαίωση του φεστιβάλ που θα γινόταν τον προσεχή Μάη. Οπως επισημαίνεται, «η απόφαση οφείλεται στην πλήρη απουσία κρατικής ενίσχυσης, χωρίς την οποία ένα διεθνές θεατρικό φεστιβάλ με συμμετοχές υψηλού επιπέδου είναι αδύνατον να πραγματοποιηθεί».

Η σύμβαση με το ΥΠΠΟ, που ήταν τριετής, έληξε το 2004, ενώ η ενίσχυση για το 2004 δεν έχει καταβληθεί ένα χρόνο μετά. Από την άλλη δεν υπάρχει καμία ένδειξη ούτε καν προφορική υπόσχεση ότι θα υπάρξει στήριξη για τη διοργάνωση του 2005.

Οπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, από τον περασμένο Νοέμβρη απευθύνθηκαν στο ΥΠΠΟ αλλά ουδέποτε πήραν απάντηση.

Στα 11 χρόνια της ζωής του φιλοξένησε 91 θιάσους από 18 χώρες, που παρουσίασαν 97 παραγωγές σε 150 παραστάσεις, τις οποίες παρακολούθησαν 40.000 θεατές, ενώ στις παράλληλες εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν από ξένους καλλιτέχνες σεμινάρια υποκριτικής, για φοιτητές και νέους ηθοποιούς.

  • Υπενθυμίζουμε ότι η Πειραματική Σκηνή της «Τέχνης» παρουσιάζει, στο θέατρο «Αμαλία», κάθε Τετάρτη και Πέμπτη, το εξαιρετικά επίκαιρο έργο του Ιρλανδού Φρανκ Μακ Γκίνες «Εργαζόμενα κορίτσια» και το τρίπτυχο «Αντρες σε κρίση», τρία μονόπρακτα του Ιάκωβου Καμπανέλλη (Παρασκευή και Σαββατοκύριακο), και τα δύο σε σκηνοθεσία Γλυκερίας Καλαϊτζή. Στο πρώτο παίζουν: Εφη Σταμούλη, Ελένη Δημοπούλου, Αννα Κυριακίδου, Μένη Κυριάκογλου, Νανά Παπαγαβριήλ, Κυριάκος Δανιηλίδης, Θανάσης Ζέρβας. Στο δεύτερο παίζουν: Νίκος Λύτρας, Στάθης Μαυρόπουλος, Δημήτρης Ναζίρης.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ