Τετάρτη 13 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΔΑΝΕ»
Εκβιάζουν τους ναυτεργάτες να παραιτηθούν από δικαιώματά τους

Να... πληρώσουν και το «βόδι» καλούνται τώρα οι ναυτεργάτες που ήταν ναυτολογημένοι στα τρία επιβατηγά - οχηματαγωγά πλοία της ΔΑΝΕ, τα οποία βρίσκονται εγκαταλειμμένα, τα δύο στο μόλο Δραπετσώνας και το τρίτο στο λιμάνι του Πειραιά. Οι ναυτεργάτες των πλοίων της ΔΑΝΕ, αφού βρέθηκαν στη στεριά και μάλιστα απλήρωτοι, τώρα καλούνται από τα Λιμεναρχεία - που έχουν ως χώρο ευθύνης τους, τους μόλους που βρίσκονται τα πλοία - σε απολογία, επειδή λέει δε... φρόντισαν να προσλάβουν φύλακες για την ασφάλεια των πλοίων! Με άλλα λόγια δε φτάνει που τους πέταξαν απλήρωτους στο δρόμο, τώρα βρίσκονται και κατηγορούμενοι από πάνω, επειδή δεν πλήρωσαν από την τσέπη τους για τη φύλαξη των πλοίων!

Κατά τις λιμενικές αρχές η υποχρέωση των ναυτεργατών να... μεριμνήσουν για την ασφάλεια των πλοίων, απορρέει από το γεγονός ότι έχουν προσφύγει σε ένδικα μέσα, προκειμένου να πληρωθούν τους μισθούς τους, από τον πλειστηριασμό ή την κατάσχεση των πλοίων. Σε επιστολή που έστειλαν ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ προς τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, την Εισαγγελία Πειραιά και αλλού, τονίζουν το απαράδεκτο της υπόθεσης και επισημαίνουν ότι σε ένδικα μέσα έχουν προσφύγει εκτός από τους ναυτεργάτες, το ΝΑΤ, ο ΟΛΠ, το ελληνικό Δημόσιο και άλλοι, στους οποίους η ΔΑΝΕ οφείλει πολλά εκατομμύρια ευρώ. «Αναρωτιόμαστε, σημειώνεται στην επιστολή, γιατί δε βάζει φύλακες ο ΟΛΠ, το ΝΑΤ, το ελληνικό Δημόσιο κλπ; Αυτούς δεν τους αφορά η ασφάλεια των πλοίων;».

Τα σωματεία υπογραμμίζουν ότι οι ενέργειες των λιμενικών αρχών προέρχονται από εντολές του ΥΕΝ και «έχουν στόχο να τρομοκρατήσουν τους ναυτεργάτες και να τους αναγκάσουν να παραιτηθούν από τη διεκδίκηση των δεδουλευμένων αποδοχών τους, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για να δοθούν τα πλοία (ειδικά το ΔΙΑΓΟΡΑΣ) τσάμπα είτε σε νέους πλοιοκτήτες, είτε στους παλιούς». Καλούν τους ναυτεργάτες «να μην υποκύψουν στους εκβιασμούς του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας» και να φροντίσουν οι αρμόδιοι φορείς για την ασφάλεια των πλοίων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κατάληψη των γραφείων της ΝΕΛ από τους απλήρωτους ναυτεργάτες (2015-03-28 00:00:00.0)
Δε γύρισε προπέλα (2013-04-17 00:00:00.0)
Ανυπαρξία μέτρων Υγιεινής και Ασφάλειας στη Ζώνη (2008-05-24 00:00:00.0)
Αρχισαν επίσχεση στο «ΔΙΑΓΟΡΑΣ» για τους απλήρωτους μισθούς (2004-06-26 00:00:00.0)
Μνημόνιο με ασάφειες (2000-08-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ