Τρίτη 23 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Επιβάλλεται άμεση λύση
Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή

Το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι οστρακοαλιείς και μυδοκαλλιεργητές της Χαλάστρας Θεσσαλονίκης, έφερε άμεσα στη Βουλή, με Επίκαιρη Ερώτηση προς τον υπουργό Γεωργίας, ο βουλευτής του ΚΚΕ ΑγγελοςΤζέκης.

Οπως τονίζεται στην Ερώτηση: «Οι οστρακοαλιείς και μυδοκαλλιεργητές της Χαλάστρας Θεσσαλονίκης βρίσκονται σε απόγνωση, ύστερα από την απαγόρευση συγκομιδής και εμπορίας των οστράκων και μυδιών από τις αρμόδιες υπηρεσίες, λόγω εντοπισμού βιοτοξινών». Και συνεχίζει: «Την οικονομική ενίσχυση που υποσχέθηκε η κυβέρνηση, σήμερα την αρνείται με επακόλουθο το οικονομικό αδιέξοδο των μυδοκαλλιεργητών, αφού ένα χρόνο περίπου από την καλλιέργεια δεν έχουν έσοδα παρά μόνο έξοδα».

Επειδή οι παραγωγοί βρίσκονται μπροστά σε ολική οικονομική καταστροφή, αν δεν ανοίξει η αγορά σε ενάμιση μήνα και η περιοχή κινδυνεύει με οικολογική καταστροφή, αν δε βγει από τη θάλασσα η παραγωγή, ο βουλευτής του ΚΚΕ ρωτά τον υπουργό Γεωργίας:

  • Πότε θα δώσει την οικονομική ενίσχυση στους παραγωγούς.
  • Αν και πότε θα επιτραπεί η συγκομιδή και εμπορία.
  • Ποια λύση θα δώσει, ώστε η παραγωγή που βρίσκεται στις μονάδες (πλωτές και πασαλωτά) να μην πέσει στο βυθό και προκαλέσει την οικολογική καταστροφή της περιοχής, με συνέπεια τον αφανισμό των μυδοκαλλιεργητών.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ