Τρίτη 23 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Οι θετικές «αναλύσεις»

Ολοι θυμούνται τον οδυρμό των διαφόρων «αναλυτών», που μέχρι πριν δυο - τρεις βδομάδες πενθούσαν για τις απώλειες που είχαν στο Χρηματιστήριο οι «μικροεπενδυτές». Και τι δεν είχαν σκαρφιστεί οι αφιλότιμοι για να δημιουργήσουν μια εικόνα τέτοιου πανικού, εξαιτίας του οποίου πολλοί ήταν εκείνοι που έσπευσαν να πουλήσουν τα «χαρτιά» τους σε εξευτελιστικές τιμές.

Τώρα, εδώ και τρεις τέσσερις μέρες αυτοί οι ίδιοι «αναλυτές» γράφουν και δηλώνουν πως τα άσχημα ανήκουν στο παρελθόν και πως οι χρηματιστηριακές τιμές θα έχουν πλέον ανοδική πορεία. Βέβαια, για το γεγονός ότι πολλοί από εκείνους τους «μικροεπενδυτές» είτε δεν έχουν πια μετοχές, είτε αυτές που έχουν πρέπει να διπλασιάσουν τις τιμές τους, ώστε να ρεφάρουν οι κάτοχοί τους, δε λένε κουβέντα.

Οι δείκτες της οδού Σοφοκλέους, πράγματι, τις τελευταίες μέρες εμφανίζουν τάσεις ανοδικές. Εμείς, παίρνοντας υπόψη και το γεγονός που πάντα σημειώνουμε πως ό,τι ανεβαίνει κατεβαίνει, αναρωτιόμαστε μήπως η πληθώρα των δημοσιευόμενων «αναλύσεων» που υποστηρίζουν πως θα συνεχιστεί τουλάχιστον για το επόμενο διάστημα η ανοδική πορεία των τιμών - μήπως λέμε - σημαίνει ότι κάποιοι επιτήδειοι επιδιώκουν τη διαμόρφωση των προϋποθέσεων, για να «ξεπουλήσουν» σε υψηλές, για την περίοδο, τιμές;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ