Πέμπτη 14 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ
«Ενθύμιον» γιαγιάδων και εκθέσεις

«Ενθύμιον γεύσεων εορτών και εθίμων από Κωνσταντινούπολη, Πόντο και Μικρά Ασία», τιτλοφορείται το βιβλίο που θα παρουσιάσει το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Νίκαιας, στις 18/4 (7 μ.μ.), στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου. Πρόκειται για έκδοση του 3ου Λυκείου Νίκαιας, για την οποία θα μιλήσει η συγγραφέας και ερευνήτρια Εύη Βουτσινά. Οπως αναφέρουν οι μαθητές του σχολείου, η συγκεκριμένη έκδοση δεν είναι μια ακόμη συλλογή συνταγών από όσες κυκλοφορούν. «Είναι οι αναμνήσεις των γιαγιάδων μας, που, με αγάπη και συγκίνηση, μας τις εμπιστεύτηκαν, για να συνεχίσει το σχολείο μας την προσπάθειά του να διασώσει τη μνήμη των ανθρώπων αυτών, που έστησαν σ' αυτήν την πόλη, της έδωσαν ιδιαίτερη ομορφιά και παρουσία στην Ελλάδα του τότε και στην Ελλάδα του σήμερα».

  • Εκθεση ζωγραφικής χρηστικών αντικειμένων διοργανώνει το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Νίκαιας στον πολιτιστικό πολυχώρο «Μηχανική Καλλιέργεια» (Θηβών 245). Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στις 19/4 (7 μ.μ.). Οι καλλιτέχνες Αθ. Φράγκου, Ε. Μπέλλου και Αν. Φράγκου έχουν φιλοτεχνήσει ξεχωριστά αντικείμενα, με προσωπικό μεράκι και φαντασία. Επιπλα με ζωγραφιές, σοκολατένια αυγά, κεριά και λαμπάδες, αποξηραμένα στεφάνια και συνθέσεις είναι μερικά από τα αντικείμενα, που θα περιλαμβάνει η έκθεση και θα διαρκέσει έως τις 24/4 (ώρες λειτουργίας 10 π.μ.-1 μ.μ., 6-10 μ.μ.).
  • Στον ίδιο χώρο, στις 20/4 (7 μ.μ.), θα εγκαινιαστεί έκθεση μαθητών του Τμήματος Αγιογραφίας στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Νίκαιας. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 7/5 (Είσοδος ελεύθερη).

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ