Πέμπτη 14 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΟΛΟΥ
Κινδυνεύει η απαλλοτρίωση

Ερώτηση του ΚΚΕ

Εληξε η ημερομηνία κατάθεσης των πιστώσεων που αφορούσαν στην απαλλοτρίωση της όμορης με το Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου έκτασης, χωρίς ωστόσο να καταβληθούν, με αποτέλεσμα τον άμεσο κίνδυνο απώλειας ενός σημαντικού μουσείου.

Τα παραπάνω τονίζονται σε Ερώτηση των βουλευτών του ΚΚΕ Νίκου Γκατζή και Τάκη Τσιόγκα προς τον υπουργό Πολιτισμού, στην οποία σημειώνεται ότι οι εξελίξεις αυτές έχουν προκαλέσει ανησυχία στην κοινωνία της Μαγνησίας, «με ευθύνη αποκλειστικά της κυβέρνησης».

Οι βουλευτές προσθέτουν: «Ηταν γνωστό στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου ότι η καταληκτική ημερομηνία για την κατάθεση των πιστώσεων για την ολοκλήρωση της απαλλοτρίωσης ήταν η 22/3/2005. Ομως, το υπουργείο έδειξε απαράδεκτη αδιαφορία και καθυστέρηση για την ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών, παρότι γνώριζε ότι είναι άμεσος ο κίνδυνος να χαθεί η δυνατότητα απόκτησης του σημαντικού αυτού ακινήτου από το δημόσιο - Μουσείο Βόλου». Σημειώνουν επίσης: «Είναι σε γνώση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου η αγωνία και το αίτημα της κοινωνίας και των φορέων της Μαγνησίας για την απόκτηση της συγκεκριμένης έκτασης για τις ανάγκες λειτουργίας και ανάδειξης του Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου, που είναι σήμερα ένα από τα σημεία αναφοράς του νομού».

Ρωτούν, τέλος, γιατί δεν καταβλήθηκαν οι πιστώσεις για την απαλλοτρίωση και αν σκοπεύει το ΥΠΠΟ να τις καταβάλει.

Θυμίζουμε ότι το ΥΠΠΟ, υπό την πίεση δημοσιευμάτων, εξέδωσε ανακοίνωση (22/3) αναφέροντας ότι «θα προβούμε στις απαραίτητες διαδικασίες για την αγορά του ακινήτου αυτού». Επανήλθε δε μερικές μέρες αργότερα δηλώνοντας ότι «έχει ήδη υπάρξει η μέριμνα, ώστε να επαναπροκηρυχτεί ο χώρος και να πραγματοποιηθεί η απαλλοτρίωση». Απαλλοτρίωση, που ακόμη αναμένεται...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ