Πέμπτη 14 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΥΒΑ
«Προς τους φίλους μας ανά τον κόσμο»

Συγγραφείς και καλλιτέχνες ευχαριστούν για τη συμπαράσταση χιλιάδων συναδέλφων τους που υπογράφουν το κείμενο καταδίκης των ΗΠΑ

ΑΒΑΝΑ.--

«Σήμερα στη Γενεύη, η υπόθεση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων χρησιμοποιείται ως ελιγμός ενάντια στην Κούβα ώστε να νομιμοποιηθεί ο αποκλεισμός και οι επιθετικές ενέργειες, ενώ σατανικές εκδοχές της κουβανικής πραγματικότητας κάνουν το γύρο του κόσμου. Για περισσότερα από 45 χρόνια δομούμε ένα πολύ ανθρώπινο οικοδόμημα και θα εξακολουθούμε να το πράττουμε και στις πλέον δύσκολες συνθήκες, αντιμέτωποι με ένα αδυσώπητο πόλεμο που περιλαμβάνει οικονομικό και εμπορικό αποκλεισμό, εκστρατείες προπαγάνδας μέσω των ΜΜΕ και τρομοκρατικές ενέργειες.

Συγκινημένοι από τη χειρονομία όλων όσοι υπογράφουν την επιστολή με την έκκληση για τον τερματισμό του νέου ελιγμού ενάντια στην Κούβα, δηλώνουμε ότι είμαστε ενωμένοι για την υπεράσπιση της αλήθειας και της εθνικής μας κυριαρχίας, σε καιρούς όπου η ιμπεριαλιστική αλαζονεία απειλεί τη χώρα μας περισσότερο από ποτέ. Σας αποστέλλουμε την ευγνωμοσύνη και την αγκαλιά μας».

Αυτά αναφέρει η επιστολή, υπό τον τίτλο «Προς τους φίλους μας ανά τον κόσμο», που υπογράφουν 1.600 Κουβανοί καλλιτέχνες, διανοούμενοι και επιστήμονες προς τους περισσότερους από 4.500 που έχουν ήδη υπογράψει την επιστολή παγκοσμίως. Την επιστολή που έδωσε στη δημοσιότητα την Τρίτη ο πρόεδρος της Ενωσης Συγγραφέων και Καλλιτεχνών της Κούβας (UNEAC) Κάρλος Μαρτί, υπογράφουν μεταξύ άλλων, η διάσημη μπαλαρίνα Αλίσια Αλόνσο, οι διάσημοι Κουβανοί συνθέτες και τραγουδοποιοί Σίλβιο Ροντρίγκες, Τσούτσο Βαλντές και Πάμπλο Μιλανές, ο διάσημος κλασικός κιθαρίστας Λέο Μπρόουερ, οι ερμηνεύτριες Ομάρα Πορτουόντο και Σελίνα Γκονσάλες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ