Πέμπτη 14 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΥΠΟΘΕΣΗ 5 ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΩΝ ΚΟΥΒΑΝΩΝ ΣΤΙΣ ΗΠΑ
Εμπρακτη αλληλεγγύη στη Θεσσαλονίκη

Ομιλήτρια σε χτεσινή εκδήλωση η Αντριάνα Πέρες

Από τη χτεσινή εκδήλωση

Motion Team

Από τη χτεσινή εκδήλωση
Η απαίτηση να ενταθεί η πάλη για την αποφυλάκιση των πέντε Κουβανών πατριωτών που βρίσκονται φυλακισμένοι στις ΗΠΑ, με αβάσιμες και ψευδείς κατηγορίες, εκφράστηκε από τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση αλληλεγγύης που πραγματοποιήθηκε χτες το βράδυ στο ΕΚΘ με πρωτοβουλία του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου Θεσσαλονίκης.

Ομιλήτρια ήταν η Αντριάνα Πέρες, χημικός - μηχανικός, σύζυγος του Χ. Ε. Νορντέλο, ενός από τους φυλακισμένους αγωνιστές, ενώ στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο πρέσβης της Κούβας Χόρχε Κεσάδα. Η Αντ. Πέρες αναφέρθηκε στην κατασκευασμένη δίκη -παρωδία σε βάρος των πέντε Κουβανών, στην ταλαιπωρία που υφίστανται τα μέλη των οικογενειών των καταδικασμένων στις φυλακές των ΗΠΑ και τον αγώνα που κάνουν για να συναντήσουν τους δικούς τους ανθρώπους και στη γενικότερη καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την αμερικανική κυβέρνηση. Εκανε επίσης αναφορά στο ότι σήμερα αναμένεται απόφαση από Εφετείο της Ατλάντα, αλλά υπογράμμισε την ανάγκη να δυναμώσει η διεθνής πίεση.

Ο πρόεδρος του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου Θεσσαλονίκης Φώτης Γεωργιάδης δήλωσε ότι θα δυναμώσει το αμέσως επόμενο διάστημα η καμπάνια για την ενημέρωση των φορέων και των πολιτών της πόλης σχετικά με την υπόθεση αυτή. Σήμερα η Α. Περές και ο Κουβανός πρέσβης θα έχουν συναντήσεις στη Νομαρχία Θεσσαλονίκης, καθώς και με μέλη του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ