Παρασκευή 15 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ
Υπουργική γκρίνια για τις ... μίζες

Την αμηχανία της κυβέρνησης προκάλεσαν τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το ΤΕΕ, σύμφωνα με τα οποία κάθε χρόνο ένα ποσό 300 εκατ. ευρώ αντί να διοχετευτεί στα έργα και στις μελέτες κατευθύνεται στις μίζες. Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιάς, δήλωσε ενοχλημένος, επειδή δε διευκρινίζεται σε ποια εποχή αναφέρονται τα στοιχεία και πρόσθεσε ότι «προφανώς αναφέρονται στο παρελθόν» και δεν αφορούν την περίοδο που αυτός είναι υπουργός.

Παράλληλα, ισχυρίστηκε ότι το σύστημα της μειοδοσίας που θεσμοθετήθηκε με το νέο νόμο «διασφαλίζει τη διαφάνεια και αποτρέπει τη διαφθορά». Ακόμα, επιτέθηκε στο ΤΕΕ, επειδή, παρότι είχε συνάντηση με τους εκπροσώπους του την περασμένη Δευτέρα, δεν τον ενημέρωσαν για τη συγκεκριμένη μελέτη που θα παρουσιαστεί στο συνέδριο για τα Δημόσια Εργα που διοργανώνει από τις 18 έως τις 21 Απρίλη στην Αθήνα. Ο πρόεδρος του ΤΕΕ, με δήλωσή του, διευκρίνισε ότι η συγκεκριμένη μελέτη ανατέθηκε από την Οργανωτική Επιτροπή του συνεδρίου, ώστε να γίνει διάλογος και για το ζήτημα της ετεροδοσοληψίας.

Κάτω από τις συνθήκες αυτές, αποκτά ιδιαίτερη σημασία η θέση του ΚΚΕ για ριζική αλλαγή του συστήματος παραγωγής των δημοσίων έργων, που θα περιλαμβάνει το σύνολο των συντελεστών και των φάσεων της συγκεκριμένης διαδικασίας, με γνώμονα τη συνδυασμένη ικανοποίηση του συνόλου των λαϊκών αναγκών και όχι την κερδοφορία του κεφαλαίου.

  • Στο μεταξύ, σύμφωνα με δήλωση του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ τόσο το ΣτΕ όσο και η ΕΕ απέρριψαν τις ενστάσεις για τη συμπληρωτική εργολαβία στην Κακιά Σκάλα και πλέον το έργο θα ανατεθεί και θα ολοκληρωθεί έως το φθινόπωρο.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ