Σάββατο 16 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
Στο δρόμο θα δοθεί η απάντηση

Αμεση ήταν η αντίδραση των συνδικάτων στις προθέσεις της κυβέρνησης και του προέδρου της ΓΣΕΕ, Χ. Πολυζωγόπουλου, να εντείνουν την αντεργατική και αντιασφαλιστική επίθεση.

Η Ομοσπονδία Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας, με ανακοίνωσή της, τονίζει ότι «οι εργαζόμενοι δε θεωρούν υψηλόμισθο όποιον παίρνει μισθό 1.200 ευρώ» και απευθύνει κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στην απεργία της 11ης Μάη στην πλατεία Συντάγματος.

Ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Αθήνας - Πειραιά και Περιχώρων καταγγέλλει με ανακοίνωσή του, την επίθεση που έρχεται «από κυβέρνηση, εργοδοσία και υποταγμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες» και καλεί τους εργαζόμενους «να δράσουν συσπειρωμένοι στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, μέσα από τις γραμμές του ΠΑΜΕ, δίνοντας απάντηση στα βρώμικα σχέδιά τους». Μια πρώτη απάντηση θα δοθεί από τους εργαζόμενους στα ξενοδοχεία και τον επισιτισμό στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν τα σωματεία τους στις 19 Απρίλη στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Την αγωνιστική αντίθεση και αντεπίθεση των εργαζομένων ως επιτακτική ανάγκη απέναντι στην αποκάλυψη των αντεργατικών και φιλομονοπωλιακών χαρτιών του δικομματισμού, υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η Ενιαία Συνδικαλιστική Κίνηση Εργαζομένων ΟΤΕ. Καλεί τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν και να ενισχύσουν το ΠΑΜΕ και τις ταξικές δυνάμεις και να δώσουν μαζικό και μαχητικό παρών στην απεργία της Πρωτομαγιάς στις 11 Μάη και τα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ