Σάββατο 16 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΛΟΓΙΣΤΕΣ
Στους δρόμους για τη σύμβαση

Στους δρόμους κατεβαίνουν οι λογιστές της Αθήνας και του Πειραιά, διεκδικώντας την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, με βάση το διεκδικητικό πλαίσιο που κατέθεσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών, στο ΣΕΒ. Με απόφαση της Ενωσης Επαγγελματιών Λογιστών Αθήνας και του Συλλόγου Λογιστών Πειραιά, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση την ερχόμενη Τρίτη, 19 Απρίλη, στις 6.30 μ.μ., έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας τους (Κάνιγγος 27) και θα ακολουθήσει πορεία στα γραφεία του ΣΕΒ. Ταυτόχρονα διοργανώνεται Παλλογιστική Απεργία στις 20 Μάη.

Οι λογιστές, διεκδικούν, μεταξύ άλλων, πρώτο μισθό 1.200 ευρώ για το βοηθό λογιστή και 1.300 ευρώ για το λογιστή. Σύνταξη στα 60 για τους άνδρες και στα 55 για τις γυναίκες. Σε όλους τους λογιστές να καταβάλλεται επίδομα ισολογισμού ένα μηνιάτικο. Δημόσια δωρεάν Υγεία και Παιδεία. Αλλαγή του φορολογικού συστήματος με αύξηση του αφορολόγητου στα 15.000 ευρώ, 5.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο μέλος, διεύρυνση της φορολογικής κλίμακας, μείωση των έμμεσων φόρων, κλπ.

Οπως υπογραμμίζουν στην κοινή ανακοίνωσή τους τα δυο σωματεία «μόνο αν υπάρξουν καλά οργανωμένοι μαζικοί - ταξικοί αγώνες, με αλλαγή του συσχετισμού δύναμης θα έχουμε αποτελέσματα για το καλό της τάξης μας. Γι' αυτό πρέπει να ηττηθεί η λογική της μοιρολατρίας και του συμβιβασμού. Να οργανωθούμε στα σωματεία μας. Ιδιαίτερα απευθυνόμαστε στους σπουδαστές και τους φοιτητές, που με την αποσύνδεση πτυχίου - επαγγέλματος, θα δεχτούν σοβαρή επίθεση, μαζί με όλους τους νέους που ασχολούνται με τη λογιστική. Να απορρίψουμε τις επιλογές του κεφαλαίου, να αγωνιστούμε για τα μικρά και τα μεγάλα για βαθιές αλλαγές στο επίπεδο της κοινωνίας και της εξουσίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ