Σάββατο 16 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ «ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ»
Δημοσιοποίηση, η μόνη λύση

Μαχητική διαμαρτυρία χτες στο υπουργείο Υγείας

Οι εργαζόμενοι στην «Επικοινωνία» και οι εκπρόσωποι των φορέων προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη της εισόδου στο υπουργείο Υγείας
Οι εργαζόμενοι στην «Επικοινωνία» και οι εκπρόσωποι των φορέων προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη της εισόδου στο υπουργείο Υγείας
Να παραμείνει ανοιχτό το μοναδικό στην Ελλάδα Κέντρο για την Εκπαίδευση και Αποκατάσταση Τυφλών Πολυανάπηρων Ατόμων η «Επικοινωνία», να δημοσιοποιηθεί και να χρηματοδοτείται πλήρως από το κράτος, αλλά και να δημιουργηθούν δημόσιες δομές για τα 185.000 ανάπηρα παιδιά της χώρας που δεν έχουν σχολείο, απαίτησαν οι εργαζόμενοι της «Επικοινωνίας», εκπρόσωποι της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων, της Ενωτικής Συνδικαλιστικής Κίνησης Ατόμων με Αναπηρία (ΑμΕΑ) και άλλων φορέων, με παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν χτες στο υπουργείο Υγείας. Στη συγκέντρωση βρέθηκε ακόμη εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας.

Οι φορείς και εργαζόμενοι διαμαρτυρήθηκαν για τις μεθοδεύσεις που οδήγησαν στην απόφαση των διαχειριστών της Αστικής Εταιρίας «Επικοινωνία» (Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών, Πανελλήνιος Σύνδεσμος Τυφλών(ΠΣΤ), Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων «Αμυμώνη») να κλείσει η «Επικοινωνία» και να βγουν οι εργαζόμενοι σε διαθεσιμότητα προκειμένου στη συνέχεια να μετατραπεί σε φιλανθρωπικό ίδρυμα που θα διοικείται από την «Αμυμώνη».

Οι συγκεντρωμένοι κρατώντας πανό και πλακάτ διαδήλωσαν έξω απ' το υπουργείο μοιράζοντας ταυτόχρονα ανακοινώσεις στους περαστικούς. Οπως υπογράμμισαν, ως αποτέλεσμα της αντιλαϊκής πολιτικής των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και της συρρίκνωσης των κοινωνικών δαπανών, μια σειρά κέντρα ειδικής αγωγής που φτιάχτηκαν από συλλόγους γονέων και κηδεμόνων και εποπτεύονται από το υπουργείο Υγείας, οδηγούνται στο κλείσιμο ή συρρικνώνουν τις δραστηριότητές τους, λόγω της υποχρηματοδότησης. Κι αυτό τη στιγμή που από τα 200.000 Ελληνόπουλα που χρειάζονται ειδική αγωγή, μόνο 15.000 είναι ενταγμένα σε κάποια μονάδα ειδικής αγωγής δημόσια ή ιδιωτική. Αντίστοιχα, η «Επικοινωνία» εξυπηρετούσε 35 τυφλά πολυανάπηρα παιδιά ενώ στη χώρα υπάρχουν 1.000!

Παρά τη δραματική κατάσταση που επικρατεί στο χώρο, σε συνάντηση που είχαν εκπρόσωποι των διαδηλωτών με τον Σωτ. Γεωργόπουλο, διευθυντή της Διεύθυνσης Προστασίας ΑμΕΑ του υπουργείου, ο τελευταίος εξαντλήθηκε γενικόλογα στους «οραματισμούς» της κυβέρνησης της ΝΔ για τα ΑμΕΑ και απέφυγε οποιαδήποτε δέσμευση για τη συνέχιση λειτουργίας της «Επικοινωνίας». Αγανακτισμένοι οι διαδηλωτές προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό της εισόδου του υπουργείου και παρέμειναν για αρκετή ώρα φωνάζοντας συνθήματα: «Μόρφωση, δουλιά και όχι ανεργία, την κρίση να πληρώσει η ολιγαρχία» και «Αυτή η πολιτική η αντιλαϊκή, με μέτωπο και αγώνα θα ανατραπεί».

Στη συνέχεια, πραγματοποίησαν πορεία στα γραφεία του ΠΣΤ, διαμαρτυρόμενοι για τη στάση της συμβιβασμένης πλειοψηφίας, που προσυπέγραψε τη συμφωνία διάλυσης της «Επικοινωνίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ