Σάββατο 16 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ - ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ
Τη Δευτέρα το αγωνιστικό ραντεβού

Διοργανώνουν κοινά συλλαλητήρια ενάντια στην προωθούμενη απελευθέρωση του ωραρίου

Γερά θεμέλια στην κοινή πάλη ενάντια στην κυβέρνηση και το κεφάλαιο, που από κοινού προωθούν την απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων και την κατάργηση της αργίας της Κυριακής, με στόχο την ακόμα μεγαλύτερη ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων και τον αφανισμό των μικρών επιχειρήσεων, βάζουν οι εμποροϋπάλληλοι και οι αυτοαπασχολούμενοι, με τα συλλαλητήρια που διοργανώνουν, τη Δευτέρα, 18 Απρίλη. Κοινές συγκεντρώσεις και πορείες έχουν ήδη αποφασιστεί στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τον Πειραιά και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας. Συγκεκριμένα:

Στην Αθήνα, η συγκέντρωση ορίστηκε για τις 6 μ.μ. στην πλατεία Κάνιγγος. Την κινητοποίηση διοργανώνουν τα ταξικά σωματεία των εργαζομένων στο εμπόριο και τις υπηρεσίες, καθώς και φορείς των αυτοαπασχολουμένων και μικρών ΕΒΕ.

Στη Θεσσαλονίκη, η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 7.30 μ.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου, με πρωτοβουλία των σωματείων στο εμπόριο και τις υπηρεσίες και της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα ΕΒΕ Θεσσαλονίκης. Τη συμπαράστασή της στον κοινό αγώνα των εμποροϋπαλλήλων και των αυτοαπασχολούμενων της πόλης δηλώνει με ανακοίνωσή της και η Συντονιστική Επιτροπή Συνταξιουχικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης.

Στον Πειραιά, πραγματοποιούνται δύο συγκεντρώσεις. Η μία στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Λουδοβίκου στον Ηλεκτρικό Σταθμό και η άλλη την ίδια ώρα στην πλατεία Ελευθερίας της οδού Ταξιαρχών στον Κορυδαλλό. Τις συγκεντρώσεις διοργανώνουν η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων Πειραιά με τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα που συγκρότησαν ΕΒΕ της πόλης.

Αλλες πόλεις

Συλλαλητήρια ενάντια στην επίθεση κυβέρνησης - εργοδοτών διοργανώνουν από κοινού εργαζόμενοι και αυτοαπασχολούμενοι σε πολλές ακόμα πόλεις της χώρας:

Στην Αλεξανδρούπολη, στις 7.30 μ.μ. έξω από το Δημαρχείο.

Στη Κοζάνη, στις 7.30 μ.μ. στην κεντρική πλατεία.

Στη Λάρισα, στις 8.30 μ.μ., στο εμπορικό κέντρο της πόλης. Το συλλαλητήριο διοργανώνουν το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, ο Σύλλογος Υπαλλήλων - Εμποροϋπαλλήλων του νομού, ο Εμπορικός Σύλλογος και η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων.

Στην Καρδίτσα, ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων και η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων διοργανώνουν τη Δευτέρα, συγκέντρωση - πικετοφορία στις 7.30 μ.μ., στο εμπορικό κέντρο της πόλης.

Στα Τρίκαλα, εμποροϋπάλληλοι και αυτοαπασχολούμενοι κατεβαίνουν στο δρόμο την Τρίτη 19 Απρίλη, στις 8 μ.μ. στην πλατεία Ρήγα Φεραίου, με απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων του νομού και της τοπικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ. Σε σύσκεψη που συγκάλεσε χτες το Σωματείο Ψυκτικών συζητήθηκε ο συντονισμός της δράσης των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων και των εμπόρων του νομού.

Στην Πάτρα, στις 7 μ.μ. στην πλατεία Αγίου Γεωργίου.

Στη Φθιώτιδα, στις 7 μ.μ. στην πλατεία Πάρκου.

Στα Χανιά, στις 7 μ.μ. στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς.

Στο Λαύριο διοργανώνεται πικετοφορία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, η οποία θα ξεκινήσει στις 6 το απόγευμα από την πλατεία Μεταλλωρύχων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ