Τρίτη 19 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΚΛΩΣΤΗΡΙΑ ΝΑΟΥΣΗΣ»
Στάση εργασίας

Με τετράωρη στάση εργασίας σε όλες τις βάρδιες απαντούν σήμερα οι εργαζόμενοι των «Κλωστηρίων Ναούσης» του Ομίλου «Κλωνατέξ» του Λαναρά, στη νέα επίθεση που δέχονται από την εργοδοσία στο δικαίωμά τους στη δουλιά. Οι εργαζόμενοι στα εργοστάσια (Β' και Γ') των «Κλωστηρίων Ναούσης» στη Νάουσα, γνωρίζουν πως το κλείσιμο του εργοστασίου της «ΤΡΙΚΟΛΑΝ» και οι 100 απολυμένοι εργάτες, ήταν μόνο η αρχή. Τα σχέδια της εργοδοσίας για συρρίκνωση και κλείσιμο εργοστασίων παραμένουν σε ισχύ και θα περάσουν σαν οδοστρωτήρας από πάνω τους.

Αυτό επιβεβαιώνει η τακτική της επιχείρησης να μην τροφοδοτεί με πρώτη ύλη (βαμβάκι) και ανταλλακτικά τα εργοστάσια και να τα υπολειτουργεί. Αυτό επιβεβαιώνει η απόφαση της εργοδοσίας να διευρύνει την επίθεση σε βάρος των εργασιακών τους δικαιωμάτων μέσα από την περικοπή επιδομάτων και τις καθυστερήσεις στις πληρωμές.

Οι περισσότεροι από 500 εργαζόμενοι στα εργοστάσια των «Κλωστηρίων Ναούσης» στη Νάουσα, γνωρίζουν πια μέσα από την πείρα που απέκτησαν τα προηγούμενα χρόνια, πως απέναντι στην εργοδοσία πρέπει να σταθούν ενωμένοι. Συμπαραστάτη σ' αυτή την κατεύθυνση έχουν το Εργατικό Κέντρο Νάουσας που μαζί τους δίνει καθημερινά τη μάχη και συντονίζει τον αγώνα τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ