Τρίτη 19 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
«Ληστεύουν τη ζωή μας... »

Από τη χτεσινή πορεία στη Θεσσαλονίκη

Motion Team

Από τη χτεσινή πορεία στη Θεσσαλονίκη
Ανυποχώρητος θα 'ναι ο αγώνας για να μην περάσουν τα σχέδια κυβέρνησης και εμπορικού κεφαλαίου για την απελευθέρωση του ωραρίου και την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας. Αυτό το μήνυμα έστειλαν οι εργαζόμενοι στο εμπόριο και οι μικροί και αυτοαπασχολούμενοι ΕΒΕ, που συμμετείχαν μαζικά στη χτεσινοβραδινή συγκέντρωση και πορεία, που διοργάνωσαν η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των ΕΒΕ Θεσσαλονίκης.

Στο Αγαλμα του Βενιζέλου, μαζί τους, διαδήλωσαν εργαζόμενοι άλλων κλάδων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ. Στη συγκέντρωση μίλησε ο Νίκος Σουγανίδης, εκπρόσωπος της ΣΕΑ ΕΒΕ. Περιέγραψε τις δραματικές επιπτώσεις, που θα προκύψουν από την εφαρμογή των σχεδίων της κυβέρνησης και κάλεσε τους συναδέλφους του να απομονώσουν κάθε πολιτική και συνδικαλιστική φωνή, που προσπαθεί να σπείρει αυταπάτες και να καταστήσει τους ίδιους τους μικρούς και αυτοαπασχολούμενους εμπόρους συνένοχους στην εξόντωσή τους.

Ο Γιώργος Τσαμπούκης, από την Ενωση Εμποροϋπαλλήλων, παρουσίασε τη βάρβαρη αλλαγή στις εργασιακές σχέσεις, που έχει ήδη επιβληθεί στο χώρο του εμπορίου ως αποτέλεσμα των επιλογών της ΕΕ που εφαρμόζουν χρόνια τώρα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και τόνισε πως με τις νέες αλλαγές διευρύνονται ακόμη περισσότερο οι εργασιακές σχέσεις λάστιχο. «Αμφισβητούμε το δικαίωμα των πολυεθνικών και των μονοπωλίων να καθορίζουν τη ζωή μας και να ληστεύουν τον πλούτο που παράγουμε», είπε και κάλεσε σε κλιμάκωση του κοινού αγώνα για να ανατραπούν στην πράξη τα αντεργατικά - αντιλαϊκά σχέδια.

Με τη μαχητική πορεία που πραγματοποιήθηκε στη συνέχεια, έμποροι και εργαζόμενοι μέσα από συνθήματα, πικέτες και πανό κατήγγειλαν πως «ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΝ στηρίζουν την ΟΝΕ πληρώνει ο λαός», και ξεκαθάρισαν ότι «το ωράριό τους είναι μια απάτη - νόμος είναι το δίκιο του εργάτη». Στην πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, όπου ολοκληρώθηκε η χθεσινή κινητοποίηση, πραγματοποιούσαν στάσεις έξω από τα μεγάλα εμπορικά καταστήματα που έχουν φυτρώσει σε κάθε γωνιά του κέντρου της πόλης, και τα αφεντικά τους κλέβουν το μόχθο του εργάτη και τον τζίρο των μικρεμπόρων εμπόρων. Ανανέωσαν το αγωνιστικό τους ραντεβού για τις 11 Μάη, στον αγωνιστικό ταξικό γιορτασμό της Πρωτομαγιάς, μαζί με το ΠΑΜΕ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κοινή συνέντευξη Τύπου για την κυριακάτικη αργία (2017-06-27 00:00:00.0)
Κινητοποιήσεις για όλα τα προβλήματα στον κλάδο (2014-07-18 00:00:00.0)
Απεργιακή απάντηση στα σχέδια κατάργησης της κυριακάτικης αργίας (2013-01-01 00:00:00.0)
Τη Δευτέρα το αγωνιστικό ραντεβού (2005-04-16 00:00:00.0)
Κάλεσμα συντονισμού με τους εργαζόμενους (2005-01-25 00:00:00.0)
Δυναμική παρέμβαση (2004-12-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ