Τρίτη 19 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απέκλεισαν το μεγαθήριο

Ηταν λίγο μετά τις 8 το πρωί, όταν το κέντρο της Αθήνας γέμισε από φωνές και συνθήματα. Οι εμποροϋπάλληλοι φρόντισαν από νωρίς να κάνουν αισθητή την παρουσία τους, προπαγανδίζοντας το απογευματινό τους συλλαλητήριο. Εχοντας στο πλευρό τους συναδέλφους από το Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και δεκάδες άλλους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, προχώρησαν αιφνιδιαστικά σε συμβολικό αποκλεισμό του πολυκαταστήματος «Αττικα», στην οδό Πανεπιστημίου.

Ο «στόχος» δεν επιλέχτηκε τυχαία. Το πολυκατάστημα, μια μόλις βδομάδα απ' όταν ξεκίνησε τη λειτουργία του, έχει επιβάλει στους εργαζόμενους ωράριο από τις 9 π.μ. έως τις 9 μ.μ., με το πρόσχημα της εορταστικής περιόδου. Πρόκειται για ένα νέο μεγαθήριο του εμπορικού κεφαλαίου στο κέντρο της Αθήνας, το οποίο σε πλήρη λειτουργία θα «φιλοξενεί» 800 φίρμες σε 25.000 τ.μ., όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στις βιτρίνες του. Το μέλλον για τους εκατοντάδες εργαζόμενους - στην πλειοψηφία τους νέοι εμποροϋπάλληλοι - διαγράφεται δυσοίωνο, αν ευδοκιμήσουν τα σχέδια της κυβέρνησης για την απελευθέρωση του ωραρίου. Οπως βέβαιος είναι και ο χαμός των αυτοαπασχολούμενων, που παλεύουν για το μεροκάματο στη γύρω περιοχή.

Οι εργαζόμενοι ανήρτησαν πανό στην είσοδο του καταστήματος και μοίρασαν προκηρύξεις σε εργαζόμενους και περαστικούς, υπό το άγρυπνο βλέμμα των «σεκιουριτάδων», αλλά και των καμερών ασφαλείας, που η διεύθυνση του καταστήματος έστρεψε πάνω τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ