Τρίτη 19 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Μόνιμη και σταθερή δουλιά για όλους

Από κινητοποίηση του Συντονιστικού των ΟΤΑ
Από κινητοποίηση του Συντονιστικού των ΟΤΑ
Με αίτημα τη μονιμοποίηση όλων χωρίς όρους και προϋποθέσεις και την κατάργηση του θεσμού των εκτάκτων, η Συντονιστική Επιτροπή Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής καλεί όλους τους συμβασιούχους στους ΟΤΑ να συμμετέχουν στην αυριανή συγκέντρωση των σχολικών φυλάκων, στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 10.30 το πρωί. Παράλληλα, το Συντονιστικό, στην προοπτική της κλιμάκωσης των αγώνων και ενόψει του ταξικού γιορτασμού της Πρωτομαγιάς, καλεί τους εργαζόμενους να συμμετέχουν με απεργιακή κινητοποίηση στις 11 Μάη, 10 το πρωί, στη συγκέντρωση που οργανώνει το ΠΑΜΕ, στο Σύνταγμα.

Σε ανακοίνωσή της η Συντονιστική σημειώνει ότι η συνεχώς αυξανόμενη ανεργία και το χτύπημα της μόνιμης και σταθερής δουλιάς είναι αποτελέσματα της αντεργατικής πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ, προκειμένου να εξασφαλίσουν ολοένα περισσότερα κέρδη για τους εργοδότες. Αυτή την πολιτική, που ΝΔ και ΠΑΣΟΚ εφαρμόζουν και εφάρμοσαν ως κυβερνητικά κόμματα, τη στηρίζει και η ΚΕΔΚΕ. «Εφθασε στο σημείο να προσβάλει δικαστικά το ΠΔ 164/04» - που στερεί το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλιά από τη συντριπτική πλειοψηφία των συμβασιούχων - με στόχο να μην εφαρμοστεί ούτε στις ελάχιστες περιπτώσεις εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση (π.χ. σχολικοί φύλακες) που εμπίπτουν στα κριτήριά του, με πρόσχημα τη μη επιχορήγηση των ΟΤΑ με τις αντίστοιχες δαπάνες από το κράτος.

Μόνος δρόμος για τους εργαζόμενους, τονίζει η Συντονιστική, η ανάπτυξη αγώνων για τη διεκδίκηση: σταθερής, μόνιμης δουλιάς με όλα τα δικαιώματα, μονιμοποίηση όλων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, προσλήψεις μόνο μονίμων εργαζομένων, κατάργηση των νόμων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για τις ευέλικτες εργασιακές σχέσεις, κατώτερο μισθό 1.200 ευρώ, κατώτερη σύνταξη 960 ευρώ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ