Τρίτη 19 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2005 - ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ
Τιμή στους νεκρούς οι αγώνες του σήμερα

Πολύμορφες εκδηλώσεις διοργανώνει το ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα, μπροστά στις Πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις στις 11 Μάη

«1η Μάη... Από τους 200 της Καισαριανής στην πρώτη Εργατική Πρωτομαγιά στους στύλους του Ολυμπίου Διός... να ξετυλίξουμε μαζί το κουβάρι της ιστορίας των εργατικών αγώνων του τόπου μας, να τιμήσουμε τους νεκρούς της εργατικής τάξης και να αγωνιστούμε για τις πιο όμορφες μέρες που δεν έχουμε ακόμα ζήσει».

Με λόγια μεστά, η Γραμματεία Νέων του ΠΑΜΕ απευθύνεται στους εργάτες της Αθήνας και τους καλεί να πάρουν μέρος στον αγώνα δρόμου που διοργανώνει στις 8 του Μάη, στα πλαίσια των πολύμορφων εκδηλώσεων που διοργανώνει το ΠΑΜΕ για το γιορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς. Η εκκίνηση, που θα δοθεί στις 11 το πρωί από τον τόπο του Μαρτυρίου στην Καισαριανή, θα αποτελέσει και το εναρκτήριο λάκτισμα των εκδηλώσεων του Πανεργατικού Μετώπου, που θα κορυφωθούν με την κεντρική Πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, στις 11 Μάη, στις 10 π.μ. στο Σύνταγμα.

Με στόχο να αναδειχτεί το πραγματικό περιεχόμενο και το αναλλοίωτο μήνυμα της μεγαλύτερης γιορτής της εργατικής τάξης, το ΠΑΜΕ διοργανώνει δυο ακόμα εκδηλώσεις στο δρόμο προς τις 11 του Μάη. Μια με θέμα την Υγιεινή και Ασφάλεια στους χώρους δουλιάς, την Τρίτη 10 Μάη, στις 6.30 το απόγευμα, στο Ξενοδοχείο «Εσπέρια», ενώ την ίδια μέρα, στις 7.30 στο Μενίδι, η Γραμματεία Γυναικών του ΠΑΜΕ τιμά τη γυναίκα εργάτρια και τους αγώνες της. Το πλούσιο πρόγραμμα του ταξικού γιορτασμού της Πρωτομαγιάς κλείνει στις 25 Μάη στη Μεγαλόπολη, με την εκδήλωση του ΠΑΜΕ για την Υγιεινή και την Ασφάλεια.

Ανάλογες εκδηλώσεις προγραμματίζονται σε όλη τη χώρα, με πρωτοβουλία των Τοπικών Γραμματειών του ΠΑΜΕ, σωματείων και ταξικών συνδικάτων, μπροστά στις Πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις που έχουν οριστεί στη Θεσσαλονίκη στις 10 π.μ. στο Αγαλμα του Βενιζέλου, στον Πειραιά την ίδια ώρα στην πλατεία Κοραή και σε δεκάδες ακόμα πόλεις.

Δουλιά εργάτη τον εργάτη

Οι πολύμορφες εκδηλώσεις αποτελούν κομμάτι της μάχης που δίνουν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ από τον Εβρο μέχρι την Κρήτη για την επιτυχία των Πρωτομαγιάτικων συγκεντρώσεων σε όλη τη χώρα. Με δουλιά εργάτη τον εργάτη, γειτονιά τη γειτονιά, με καθημερινές συσκέψεις, εξορμήσεις και συγκεντρώσεις στους χώρους δουλιάς, συνδικαλιστές και εργαζόμενοι που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ «απλώνουν» το μήνυμα του ταξικού γιορτασμού και καλούν σε μαζική συμμετοχή στις συγκεντρώσεις του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου στις 11 Μάη.

Οι τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο του Εργασιακού και του Ασφαλιστικού δεν αφήνουν κανένα περιθώριο εφησυχασμού. Το εξελισσόμενο νέο τσεκούρωμα στα εναπομείναντα δικαιώματα των εργαζομένων -με την ανοιχτή μάλιστα συνέργεια της συμβιβασμένης πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ - προστίθενται στα αντιλαϊκά πεπραγμένα της κυβέρνησης και του ΣΕΒ και επιβάλλουν τον παλλαϊκό ξεσηκωμό. Αυτό σημειώνουν τα ταξικά σωματεία στις ανακοινώσεις τους, καλώντας τους εργαζόμενους κάθε κλάδου να πυκνώσουν τις γραμμές του ΠΑΜΕ και στις 11 Μάη να κάνουν ένα θαρραλέο βήμα μπροστά, να γεμίσουν τις πλατείες στις Πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου.

Στο πλαίσιο των καθημερινών εξορμήσεων, στην Αθήνα προγραμματίζονται σήμερα οι εξής περιοδείες συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ: Στους διοικητικούς υπαλλήλους και τους βρεφονηπιακούς σταθμούς των δήμων Μεταμόρφωσης, Βούλας, Ηλιούπολης, Α. Λιοσίων, Καισαριανής, στα εργοτάξια της λεωφόρου Συγγρού και Καβάλας, στο λιμάνι της Ελευσίνας, στην τράπεζα Πειραιώς στη Συγγρού, στο αντλιοστάσιο και στο κατάστημα της ΕΥΔΑΠ στη Μεταμόρφωση, στον ΟΤΕ στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας και στο Περιστέρι.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τη Δευτέρα η σύσκεψη (2005-04-01 00:00:00.0)
Ταξικά, αγωνιστικά, διεκδικητικά (2003-04-18 00:00:00.0)
Μαχητικά και ταξικά! (2000-05-04 00:00:00.0)
Στον αγώνα για ταξικό γιορτασμό! (2000-04-21 00:00:00.0)
Ταξικά μηνύματα απ' όλη τη χώρα (2000-04-21 00:00:00.0)
Στην τελική ευθεία (1995-04-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ