Τρίτη 19 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΚΟΥΒΑ
Μαζική συμμετοχή για τα Συμβούλια Λαϊκής Εξουσίας

Ο ηγέτης της Κούβας ενώ ασκεί το εκλογικό του δικαίωμα

Associated Press

Ο ηγέτης της Κούβας ενώ ασκεί το εκλογικό του δικαίωμα
ΑΒΑΝΑ.--

«Σε μία πραγματική άσκηση δημοκρατίας και πολιτικού πλουραλισμού 8.168.253 ή το 96,27% των Κουβανών πολιτών προσήλθαν στις κάλπες την Κυριακή και άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα, κατά τη διαδικασία εκλογής των Τοπικών Συμβουλίων της Λαϊκής Εξουσίας. Προηγήθηκε μία προεκλογική διαδικασία όπου συμμετείχαν πάνω από οκτώ εκατομμύρια Κουβανοί, παίρνοντας μέρος στις 41.606 δημόσιες συνελεύσεις, όπως αναφέρει ανακοίνωση της Εθνικής Εκλογικής Επιτροπής κατά την κουβανική εφημερίδα «Granma».

Τελικά και συνολικά αποτελέσματα, όταν επικυρωθούν, θα ανακοινωθούν όπως προβλέπει και ο εκλογικός νόμος της Κούβας, τόνισαν οι εκπρόσωποι της Εθνικής Εκλογικής Επιτροπής κατά την ενημέρωση το βράδυ της Κυριακής του ηγέτη της Κούβας, Φιντέλ Κάστρο.

«Ψηφίσαμε και θα συνεχίσουμε τη μάχη» τόνισε εξαρχής ο Φιντέλ Κάστρο και συνεχίζοντας τόνισε ότι θα ενημερώνουμε συνεχώς τον κουβανικό λαό όσον αφορά στις «εξελίξεις των γεγονότων που συνδέονται με την υπόθεση του διεθνή τρομοκράτη Λουίς Ποσάδα Καρίλες».

«Παρατηρούμε κάποιες διαφωνίες εντός της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών, λες και δεν ήξεραν τι να κάνουν μετά τις αποκαλύψεις και καταγγελίες μας» τόνισε ο Φιντέλ Κάστρο, εν συνεχεία, αναφερόμενος στις επίσημες καταγγελίες της κουβανικής κυβέρνησης για την «παράνομη είσοδο» του Λουίς Ποσάδα Καρίλες στις ΗΠΑ και την επίσημη αίτηση χορήγησης ασύλου στην Πολιτεία του Μαϊάμι την περασμένη Πέμπτη. Υπενθυμίζεται ότι ο Καρίλες, πρώην πράκτορας της CIA, με δράση σε πολλές χώρες της Λατινικής Αμερικής, είχε καταδικαστεί από δικαστήριο του Παναμά σε κάθειρξη οκτώ ετών με την κατηγορία ότι σχεδίαζε τη δολοφονία του Κάστρο το 2000 κατά τη διάρκεια της Ιβηροαμερικανικής Συνόδου. Φυσικά, εκτός της Κούβας, ο Καρίλες καταζητείται και από τις αρχές της Βενεζουέλας, που τον κατηγορούν ότι ευθύνεται για την έκρηξη η οποία σημειώθηκε το 1976 σε ένα αεροσκάφος της «Cubana», με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 73 άνθρωποι. Τότε είχε φυλακιστεί αλλά δε δικάστηκε ποτέ, αφού κατάφερε να δραπετεύσει ντυμένος ιερέας. Για την υπόθεση αυτή ο Βινσέντε Ράνχελ, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Βενεζουέλας, ζήτησε την έκδοση του Καρίλες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ