Τρίτη 19 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΕΡΒΙΑ - ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ
Πιέσεων συνέχεια

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ - ΠΡΙΣΤΙΝΑ.--

«Δεν υπάρχει σύντομος δρόμος για την ΕΕ, ούτε χρόνος για ανάπαυση» «προειδοποίησε» χτες στο Βελιγράδι ο Ευρωενωσιακός Επίτροπος αρμόδιος για θέματα διεύρυνσης Ολι Ρεν σε υψηλόβαθμους Σέρβους αξιωματούχους. Οι βασικές απαιτήσεις - όροι που έθεσε ο Ρεν ήταν κυρίως δύο: Πρώτον, να συλληφθούν όλοι οι κατηγορούμενοι από το ΔΠΔ για εγκλήματα πολέμου Σέρβοι και Σερβοβόσνιοι πρώην αξιωματούχοι, όπως οι Ράτκο Μλάντιτς και Ράντοβαν Κάρατζιτς, «πριν τη δέκατη επέτειο» από τη σφαγή χιλιάδων μουσουλμάνων στη Σρεμπένιτσα της Βοσνίας. Δεύτερον, να επισπευστούν οι οικονομικές και άλλες «μεταρρυθμίσεις».

Εκρηξη βόμβας σε γραφεία κόμματος

Ωρες, πριν, αξιωματούχοι της ΝΑΤΟικής κατοχής στο Κοσσυφοπέδιο εκτιμούσαν τις βαριές υλικές ζημιές που προκάλεσε η ισχυρή έκρηξη βόμβας προχτές βράδυ στα γραφεία του αντιπολιτευόμενου κόμματος «ORA» του γνωστού Κοσσοβάρου Αλβανού εκδότη Βετόν Σουρόι. Διαπίστωσαν πως η βομβιστική έκρηξη άφησε πίσω της ένα γιαπί, αφού όπως ανακοίνωσαν βρήκαν τα τοιχώματα ερειπωμένα, τις πόρτες και τα παράθυρα κατεστραμμένα... Οσο για τα τρία παιδάκια που τραυματίστηκαν σχετικώς ελαφρά από θραύσματα γυαλιών; Αυτά νοσηλεύονταν ως χτες σε νοσοκομείο της Πρίστινας.

Οσο για τα κίνητρα και την ταυτότητα των δραστών; Αυτά, σύμφωνα με τον δεύτερο τη τάξει αξιωματούχο της αστυνομικής αποστολής του ΟΗΕ στο προτεκτοράτο, Λάρι Ρόσιν, «ερευνούνται αλλά τα αποτελέσματα είναι πολύ δύσκολα λόγω έλλειψης στοιχείων»(!). Το μόνο που ήταν σε θέση να πει με σιγουριά ήταν πως η προχτεσινή βομβιστική επίθεση στα γραφεία του ORA ήταν «επίθεση στη δημοκρατική διαδικασία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ