Τετάρτη 20 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αντικομμουνιστικό μένος

Οταν το αντικομμουνιστικό μένος είναι τόσο μεγάλο που ξεπερνά τα όρια της σοβαρότητας, τότε ακούγονται πράγματα που φτάνουν στο επίπεδο μιας ανιστόρητης γελοιότητας. Τελευταίο κρούσμα; Οσα είπαν δύο βουλευτές της Σερβίας - Μαυροβουνίου σε συνέδριο με θέμα «Εθνος - Θρησκείες - Ορθοδοξία και νέα ευρωπαϊκά δεδομένα», το οποίο διοργάνωσε από τις 17-19 Απρίλη η Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας (σ.σ. όργανο που συγκροτήθηκε με πρωτοβουλία της Ελληνικής Βουλής και στο οποίο συμμετέχουν βουλευτές κρατών από Βαλκάνια και Νοτιοανατολική Ευρώπη).

Θαυμάστε λοιπόν τι είπαν οι δύο Σέρβοι: «Μεταξύ των πολλών που "έχασαν" οι λαοί της Αν. Ευρώπης, από τα κομμουνιστικά και μαρξιστικά καθεστώτα που κυβερνούσαν, ήταν η ταυτότητά τους. Ενώ μετά την κατάρρευσή τους, κληρονόμησαν στο κράτος την αδιαφορία για την εθνική ταυτότητα. Κι όλα αυτά, λόγω της στάσης τους απέναντι στις θρησκείες και κυρίως στην Ορθοδοξία».

Είναι φυσικό οι βουλευτές της Σερβίας - Μαυροβουνίου να αναλύουν με μονομέρεια την πραγματικότητα και να σπεύδουν να κατηγορήσουν για όλα τα κομμουνιστικά και σοσιαλιστικά - όπως τα είπαν - καθεστώτα. Μάλλον αυτό είναι το λιγότερο που πρέπει να κάνουν για να μπουν στη μεγάλη... οικογένεια της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Το περισσότερο είναι να μη θυμούνται το ρόλο της ΕΕ και του ΝΑΤΟ στο διαμελισμό της χώρας τους και τη στάση του απέναντι σε ορθόδοξους και μουσουλμάνους.

Οσο για την εθνική ταυτότητα, που υποτίθεται ότι είχαν χάσει επί κομμουνισμού και θέλουν να αποκτήσουν, μάλλον την «μπερδεύουν» (;) με τον εθνικισμό. Γιατί, τι είδους ταυτότητα είναι να ξεχνάς την προσπάθεια αναζωπύρωσης θρησκευτικών διαφορών από τους ιμπεριαλιστές για να σε ...«βοηθήσουν» να βρεις τη «χαμένη εθνική σου ταυτότητα»; Να ξεχνάς το εμπόριο ανθρώπινης σάρκας στο βωμό αυτής της περιβόητης ταυτότητας; Μα πάνω απ' όλα, να μην έχεις ιστορική μνήμη, μόνο και μόνο για να κερδίσεις μια άλλη ταυτότητα που λέγεται καπιταλιστική. Μνήμη που θυμίζει ότι οι κομμουνιστές απέδειξαν τον πατριωτισμό τους πολλές φορές στην ιστορία, με κορυφαία στιγμή την αντίσταση στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.


Παντία ΚΑΖΑΝΤΖΗ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ