Τετάρτη 20 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
Στη Σάμο η σκυτάλη του αγώνα

Η Γραμματεία της Συντονιστικής Επιτροπής Σάμου διοργανώνει, σήμερα, στις 6 το απόγευμα, πανσαμιακό συλλαλητήριο στην πλατεία του Βαθιού, για ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες προς όφελος των εργαζομένων

Στιγμιότυπο από παλιότερη κινητοποίηση στη Σάμο

Εφημερίδα «Χαραυγή» Σάμου

Στιγμιότυπο από παλιότερη κινητοποίηση στη Σάμο
Η Σάμος παίρνει σήμερα τη σκυτάλη των αγωνιστικών κινητοποιήσεων, που έχουν αρχίσει στα αιγαιοπελαγίτικα νησιά, για ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες προς όφελος των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων και όχι των εφοπλιστών. Η Γραμματεία της Συντονιστικής Επιτροπής Σάμου διοργανώνει, σήμερα στις 6 το απόγευμα, πανσαμιακό συλλαλητήριο στην πλατεία του Βαθιού. Το αγωνιστικό σύνθημα γι' αυτές τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες, που γίνονται στα νησιά, έχει δώσει η Παναιγαιακή Συντονιστική Επιτροπή, η οποία έχει προγραμματίσει ότι οι κινητοποιήσεις θα κορυφωθούν με ταυτόχρονη παννησιωτική - παναιγαιακή κινητοποίηση σε όλα τα νησιά του Αιγαίου το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μάη.

Το πλαίσιο αιτημάτων που προβάλλουν οι νησιώτες είναι αυτό που έχει καθορίσει η Παναιγαιακή και προβλέπει ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες φτηνές, ασφαλείς, σύγχρονες, τακτικές χειμώνα - καλοκαίρι, με ναυτεργάτες, που να έχουν πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Εν ολίγοις, ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες προς όφελος των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων, προς όφελος των νησιωτών και όχι των εφοπλιστών. Πρόκειται για ένα πλαίσιο, που έρχεται σε σύγκρουση και ρήξη με την αντιλαϊκή, φιλοεφοπλιστική πολιτική που ακολουθεί και η κυβέρνηση της ΝΔ, με την οποία πυροδοτεί την επιθετικότητα των ακτοπλόων εφοπλιστών.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι οι ακτοπλόοι εφοπλιστές, προκειμένου να ικανοποιηθούν οι αξιώσεις τους για νέες αυξήσεις - φωτιά στα εισιτήρια και τα ναύλα των ακτοπλοϊκών πλοίων, έχουν μειώσει τα δρομολόγια, ακινητοποιώντας αυθαίρετα πλοία των εταιριών τους και αφήνοντας νησιά ακάλυπτα! Μάλιστα, σήμερα, στην έκτακτη συνεδρίαση της Ενωσης Εφοπλιστών Ακτοπλοΐας αναμένεται να αποφασιστούν και άλλα ...«δραστικότερα» μέτρα σε βάρος των νησιωτών και συνολικά του επιβατικού κοινού και μάλιστα κατά τις μέρες του Πάσχα και ενόψει της θερινής περιόδου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ