Παρασκευή 22 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΑΛΛΙΑ - «ΕΥΡΩΣΥΝΤΑΓΜΑ»
Αυξάνεται το ποσοστό του «όχι»

ΠΑΡΙΣΙ.-

Το «όχι» στο «ευρωσύνταγμα» θα επικρατήσει στο δημοψήφισμα του Μάη. Αυτή είναι η πρόβλεψη του Ινστιτούτου BVA, το οποίο διεξήγαγε νέα δημοσκόπηση για λογαριασμό του περιοδικού «L' Express».

Σύμφωνα με αυτήν, το 58% των Γάλλων δηλώνει αποφασισμένο να καταψηφίσει το «ευρωσύνταγμα», ποσοστό κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες υψηλότερο από ό,τι στην προηγούμενη δημοσκόπηση που διεξήχθη από το ίδιο Ινστιτούτο, στις 8 και 9 Απρίλη. Και όλα αυτά, παρά το γεγονός ότι από τις αρχές του μήνα η γαλλική κυβέρνηση και η ηγεσία του Σοσιαλιστικού Κόμματος έχουν κλιμακώσει την εκστρατεία τους υπέρ του «ευρωσυντάγματος».

Στο μεταξύ, «παρέμβαση» στη συζήτηση για το «ευρωσύνταγμα» που διεξάγεται στη Γαλλία, έκανε, διά μέσου συνέντευξής του εφ' όλης της ύλης στο γαλλικό περιοδικό «Le Point», ο Τούρκος πρωθυπουργός. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αφού πλέκει το εγκώμιο των τουρκο-γαλλικών σχέσεων, καλεί τους Γάλλους να μην εμπλέξουν την Τουρκία στον εσωτερικό διάλογο που γίνεται για την ευρωπαϊκή συνταγματική συνθήκη, τονίζοντας ότι «μια τέτοια κίνηση θα είναι εξαιρετικά μεγάλο σφάλμα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ