Σάββατο 30 Απρίλη 2005 - Κυριακή 1 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΕΥΝΑ «Ρ» - ΟΛΥΜΠΙΑΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ
Ξεπούλημα Ολυμπιακών διαστάσεων

Ο «Ρ» ξεκινά σήμερα από το ΟΑΚΑ ένα οδοιπορικό στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις, τις οποίες η κυβέρνηση ετοιμάζεται να παραδώσει στο μεγάλο κεφάλαιο

Η παράδοση των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων στο μεγάλο κεφάλαιο έχει ξεκινήσει. Το νομοσχέδιο για τη λεγόμενη «μετα-Ολυμπιακή αξιοποίηση» βρίσκεται ήδη στη Βουλή και οι επιχειρηματίες έχουν αρχίσει να πανηγυρίζουν βλέποντας τους - εντός της κυβέρνησης - εκπροσώπους τους να υλοποιούν βήμα - βήμα όσα εκείνοι έχουν υπαγορεύσει πριν ακόμα ολοκληρωθεί η κατασκευή των έργων.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είχε προδιαγράψει την τύχη των έργων που κατασκευάστηκαν με χρήματα - σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμα και με το αίμα - του ελληνικού λαού και των εργαζομένων. Και μάλιστα με πολύ περισσότερα από εκείνα που προέβλεπε ο αρχικός προϋπολογισμός, αφού το τελικό κόστος ξεπέρασε σε κάποιες εγκαταστάσεις ακόμα και κατά 700% τις αρχικές προβλέψεις. Τώρα, η κυβέρνηση της ΝΔ ολοκληρώνει την τελική φάση του ξεπουλήματος.

Η έρευνα του «Ρ», που ξεκινά από σήμερα σε όλες τις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις, αποκαλύπτει ότι η επιχειρηματική λεηλασία είναι προ των πυλών. Επιπλέον, η υποτιθέμενη ανάπτυξη του αθλητισμού που υπόσχονταν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, δεν είναι τίποτα περισσότερο από μία ακόμα πριμοδότηση του μεγάλου κεφαλαίου, την ίδια στιγμή που ο λαϊκός - μαζικός αθλητισμός είναι ανύπαρκτος.

Σήμερα ο «Ρ» παρουσιάζει το Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο της Αθήνας στο Μαρούσι. Εκεί, από όπου ξεκίνησε η φιέστα των Ολυμπιακών Αγώνων στις 13 Αυγούστου του 2004. Εκεί, από όπου έχει ξεκινήσει και η μεγάλη φιέστα των επιχειρηματικών συμφερόντων που είναι έτοιμα να κατασπαράξουν τη δημόσια περιουσία...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ