Πέμπτη 28 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΔΙΕΘΝΗ
ΝΙΚΑΡΑΓΟΥΑ
Καταστολή έναντια στις λαϊκές κινητοποιήσεις

Οι εργαζόμενοι της Νικαράγουας διαδηλώνουν εναντίον της κυβερνητικής πολιτικής, στην πρωτεύουσα Μανάγκουα

Associated Press

Οι εργαζόμενοι της Νικαράγουας διαδηλώνουν εναντίον της κυβερνητικής πολιτικής, στην πρωτεύουσα Μανάγκουα
ΜΑΝΑΓΚΟΥΑ.-

Σε κατάσταση επιφυλακής αστυνομία και στρατός, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η λαϊκή κατακραυγή και οι μαζικές μαχητικές διαδηλώσεις φοιτητών και εργαζομένων που αντιστέκονται στην αντιλαϊκή πολιτική.

«Διέταξα το υπουργείο Αμυνας και τις ένοπλες δυνάμεις να βρίσκονται σε κατάσταση επιφυλακής για την αποκατάσταση της ηρεμίας και της δημόσιας τάξης και την αστυνομία να κάνει χρήση όλων των αναγκαίων μέσων για να διασφαλίσει την ασφάλεια, την ελευθερία κίνησης και τη δημόσια τάξη σε όλη την εθνική επικράτεια», δήλωσε ο Πρόεδρος Ενρίκε Μπολάνιος σε διάγγελμά του που μεταδόθηκε από την τηλεόραση και το ραδιόφωνο.

Η κατάσταση είναι έκρυθμη στη Νικαράγουα και είναι χαρακτηριστικό ότι ο Μπολάνιος προπηλακίστηκε την Τρίτη από διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν για την απραξία της κυβέρνησής του όσον αφορά την αύξηση των τιμών των καυσίμων, των εισιτηρίων στα δημόσια μέσα μεταφοράς και γενικά το υψηλό κόστος ζωής στη χώρα.

Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα εναντίον του Μπολάνιος και αξίωσαν την παραίτησή του. Εκτόξευσαν διάφορα αντικείμενα εναντίον του ίδιου και της συνοδείας του. Λίγο νωρίτερα το κέντρο της πρωτεύουσας Μανάγκουα είχε μετατραπεί σε πεδίο μάχης, με τους αστυνομικούς να εκτοξεύουν τόνους χημικών και τους διαδηλωτές να στήνουν οδοφράγματα και να μάχονται πολλές φορές σώμα με σώμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ