Τετάρτη 4 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΙΓΥΠΤΟΣ
Νέα πλήγματα κατά τουριστών

ΚΑΪΡΟ.--

Προσπάθειες να πείσει ότι η χώρα δε βρίσκεται στα πρόθυρα ενός νέου κύματος ισλαμιστικής βίας καταβάλει η αιγυπτιακή ηγεσία μετά και τις τελευταίες επιθέσεις κατά τουριστών, που σημειώθηκαν το Σάββατο. Το αιγυπτιακό υπουργείο Τουρισμού, με ανακοίνωσή του, επιμένει ότι οι επιθέσεις αποτελούν έργο ενός μικρού αριθμού ανθρώπων και δε σχετίζονται με κανένα ευρύτερο σχέδιο.

Καμικάζι αυτοκτονίας ανατινάχτηκε μπροστά στο αιγυπτιακό εθνικό μουσείο, το πρωί του Σαββάτου, ενώ καταδιωκόταν από αστυνομικούς. Λίγο αργότερα, δύο μαυροφορεμένες γυναίκες με την παραδοσιακή μαντίλα άνοιξαν πυρ κατά τουριστικού λεωφορείου σε κεντρικό δρόμου του Καΐρου και πριν συλληφθούν σκότωσαν η μία την άλλη. Τραυματίστηκαν 10 τουρίστες, μερικοί από τους οποίους νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Οι νέες αυτές επιθέσεις, που είχαν αρκετά στοιχεία συντονισμού, οδήγησαν πολλούς στο συμπέρασμα ότι η επίθεση που σημειώθηκε στις αρχές Απρίλη σε τουριστική πολυσύχναστη συνοικία του Καΐρου δεν ήταν μεμονωμένο γεγονός. Δεν είναι, μάλιστα, λίγοι όσοι εκφράζουν φόβους ότι τα γεγονότα αυτά είναι μόνο η αρχή, ιδιαίτερα ενόψει της πραγματοποίησης εκλογών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ