Πέμπτη 12 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Απεργούν σήμερα γιατροί και εργαζόμενοι

Μόνο τα επείγοντα περιστατικά θα αντιμετωπιστούν σήμερα - όπως και χτες - στα νοσοκομεία καθώς απεργούν οι γιατροί και οι εργαζόμενοι.

Η απεργία των εργαζομένων στα νοσοκομεία - κηρύχτηκε με απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) - γίνεται με αφορμή τη Παγκόσμια Μέρα του Νοσηλευτή σήμερα. Ο Σύλλογος Εργαζομένων του «Ευαγγελισμού» (ΣΕΝΕ) οργανώνει σήμερα συγκέντρωση στα επείγοντα, ώρα 9 πμ, για την Παγκόσμια Μέρα της Νοσηλεύτριας. Θα ακολουθήσει πορεία, ώρα 10 πμ, προς τη Βουλή και ο ΣΕΝΕ καλεί όλους τους υγειονομικούς να πάρουν μέρος σ' αυτή.

Η σημερινή απεργία των γιατρών - κηρύχτηκε με απόφαση της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) - είναι αρχή ενός κύκλου των κινητοποιήσεων ανά νοσοκομείο ή περιοχή που θα κλείσει πάλι 24ωρη απεργία στις 20 Μάη 2005. Διεκδικούν πληρωμή των εφημεριών Δεκεμβρίου 2004 - Φεβρουαρίου 2005, κάλυψη όλων των κενών θέσεων γιατρών και διπλασιασμό των δαπανών για την Υγεία.

  • Σε 48ωρη απεργία προχωρούν από σήμερα οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου «Παπαγεωργίου». Διεκδικούν σύγχρονο οργανισμό λειτουργίας, που να προβλέπει την ανάπτυξη του Νοσοκομείου, πλήρη ισοτιμία, εργασιακή, λειτουργική, διοικητική, ασφαλιστική, με τους γιατρούς του ΕΣΥ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ