Πέμπτη 12 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2005 - ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
Κάθε πόλη και συγκέντρωση

Πλημμύρισαν οι δρόμοι και οι πλατείες στις πόλεις της Βορειοδυτικής Ελλάδας από τον αγωνιστικό χείμαρρο των μπλοκ του ΠΑΜΕ στη χτεσινή πρωτομαγιάτικη απεργία. Εργαζόμενοι, άνεργοι, επαγγελματοβιοτέχνες, αγρότες, συνταξιούχοι και νεολαίοι ένωσαν τις φωνές τους με το ΠΑΜΕ τιμώντας την εργατική Πρωτομαγιά και τους νεκρούς της, αναδεικνύοντας τη διαχρονική ανειρήνευτη πάλη με το κεφάλαιο και τους πολιτικούς εκφραστές του.

Στα Γιάννενα από το πρωί οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ έδωσαν με επιτυχία τη μάχη της περιφρούρησης στην Εφορία και στο σούπερ μάρκετ «Ατλάντικ». Στο πρωτομαγιάτικο κάλεσμα των ταξικών δυνάμεων ανταποκρίθηκαν εργαζόμενοι από κάθε κλάδο: ιδιωτικοί υπάλληλοι, εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, δημοτικοί υπάλληλοι, οικοδόμοι, επαγγελματοβιοτέχνες. Ακολούθησε μαχητική μαζική πορεία στους δρόμους της πόλης, δίνοντας απάντηση στον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό της πλειοψηφίας του Εργατικού Κέντρου της πόλης.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η χτεσινή πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση στην Κέρκυρα. Ξενοδοχοϋπάλληλοι, εμποροϋπάλληλοι, ιδιωτικοί υπάλληλοι, αγρότες, διέσχισαν τους δρόμους της πόλης. Πριν τη συγκέντρωση οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ περιφρούρησαν την απεργία, κόντρα στους απεργοσπαστικούς μηχανισμούς και την εργοδοτική τρομοκρατία σε δεκάδες εργασιακούς χώρους (ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ, Συνεταιρισμούς Ηλεκτρολόγων, Ξυλουργών, Υδραυλικών και αλλού).

Στην Πρέβεζα οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ από τα χαράματα δώσανε βροντερό «παρών» στα κλωστήρια ΑΡΓΥΡΟΥ περιφρουρώντας την απεργία, ενώ αργότερα πραγματοποιήθηκε συμβολική κατάληψη της Εφορίας, παρά τις απειλές για επέμβαση εισαγγελέα από το διευθυντή της. Στη συνέχεια, επαγγελματοβιοτέχνες, οικοδόμοι, αγρότες, εκπαιδευτικοί, συγκεντρώθηκαν στο Φόρο και ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Η απεργιακή συγκέντρωση ολοκληρώθηκε με κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Κάπα.

Υπάλληλοι του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, δάσκαλοι, καθηγητές, οικοδόμοι, αγρότες, επαγγελματοβιοτέχνες της Αρτας πορευτήκανε χτες το πρωί μαζί στην πρωτομαγιάτικη απεργία. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, για τη μεγαλύτερη δυνατή επιτυχία της, περιφρούρησαν το πρωί την απεργία σε τράπεζες (Εθνική, Αγροτική, Εμπορική), σε χώρους κατασκευών και στην Εφορία.

Μια από τις καλύτερες απεργιακές συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκε στη Θεσπρωτία με τη μαζική συμμετοχή οικοδόμων, εμποροϋπαλλήλων, μαθητών και εργαζομένων όλων των κλάδων. Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στον πεζόδρομο και ακολούθησε μαχητική πορεία στην πόλη.

Στη Λευκάδα, με απόφαση του Εργατικού Κέντρου, καθηγητές, δάσκαλοι, δημόσιοι υπάλληλοι και άλλοι εργαζόμενοι συμμετείχαν στην απεργιακή συγκέντρωση που κάλεσε το τοπικό Εργατικό Κέντρο. Ακολούθησε πορεία με κατάληξη στη Νομαρχία, όπου παραδόθηκε ψήφισμα.

Μαζική απεργιακή συγκέντρωση έγινε και στο Αγρίνιο, αποτέλεσμα της δράσης που ανέπτυξε το ΠΑΜΕ το προηγούμενο διάστημα. Στη συγκέντρωση συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, εργαζόμενοι από τις ΔΕΚΟ, οικοδόμοι, αγρότες και ΕΒΕ. Χαιρετισμό απηύθυναν εκπρόσωποι από το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΥ και την Επιτροπή Αλληλεγγύης των Τούρκων κρατουμένων στα «λευκά κελιά». Στο τέλος της πορείας κατατέθηκε στεφάνι στο μνημείο των Καπνεργατών.

Μαχητικές απεργιακές συγκεντρώσεις εργαζομένων πραγματοποιήθηκαν ακόμα στο Μεσολόγγι και τη Ναύπακτο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ