Πέμπτη 25 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ
Εισαγγελική έρευνα για την αναστολή εφημερίας

Προκαταρκτική έρευνα ανέλαβε να διενεργήσει αυτεπαγγέλτως η εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών Φανή Κοντοθανάση, με αφορμή τα δημοσιεύματα για την κατάσταση που επικρατεί τις τελευταίες μέρες στο «Δρομοκαΐτειο», οι εργαζόμενοι του οποίου, με τη στήριξη και των μελών του διοικητικού συμβουλίου, αναγκάστηκαν να αναστείλουν την εφημερία του νοσοκομείου κάτω από το βάρος των προβλημάτων του.

Οι εργαζόμενοι δεν επέτρεψαν προχτές να γίνουν νέες εισαγωγές ασθενών, ούτε ακόμα αυτών που είχε αποφασιστεί η εισαγωγή τους με εισαγγελική παραγγελία, καθώς, όπως έχουν κατ' επανάληψη επισημάνει με επιστολές τους προς το υπουργείο Υγείας, τόσο αυτοί όσο και το ΔΣ του νοσοκομείου, η παροχή υπηρεσιών του μεγαλύτερου ψυχιατρικού νοσοκομείου της χώρας είναι «επικινδυνότατη και για τους γιατρούς και για τους εργαζομένους και για τους ασθενείς».

Την ίδια ώρα που διατασσόταν εισαγγελική έρευνα για την κατάσταση στο «Δρομοκαΐτειο», το υπουργείο Υγείας προσπαθούσε με παραινέσεις να δώσει λύση σε ένα φλέγον ζήτημα που εκκρεμεί εδώ και μήνες, όταν λόγω των ζημιών που υπέστη το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής από τον καταστροφικό σεισμό της 7.9.1999 τέθηκε εκτός της ψυχιατρικής εφημερίας.

Το «Δρομοκαΐτειο» εκτός από τις 2.500 εισαγωγές το χρόνο έχει επωμιστεί και τις 4.000 εισαγωγές που έκανε κάθε χρόνο το ΨΝΑ, με αποτέλεσμα οι ασθενείς που κάνουν εισαγωγές ως επείγοντα περαστικά στο «Δρομοκαΐτειο», να κοιμούνται σε ράτζα, καθώς στο ψυχιατρείο με 750 κρεβάτια νοσηλεύονται 780 ασθενείς.

Οπως είπε χτες η υφυπουργός Υγείας Χριστίνα Σπυράκη, το υπουργείο Υγείας παρακάλεσε τους εισαγγελείς να στέλνουν τα επείγοντα περιστατικά προς τους ψυχιατρικούς τομείς των νοσοκομείων. Παρά τις παρακλήσεις όμως φαίνεται ότι οι εργαζόμενοι θα αντιμετωπίσουν τη δικαιοσύνη παρά το ότι «όλοι στο Δρομοκαΐτειο έχουν δίκιο», κατά την έκφραση του υπουργού Αλ. Παπαδόπουλου. Κατά τα άλλα το μόνο νεότερο που υπάρχει από το μέτωπο των ψυχιατρείων είναι η έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο των προκατασκευασμένων στοιχείων που θα χρησιμοποιηθούν για την ανέγερση κτιρίων στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ