Πέμπτη 25 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τρομοκρατικές διώξεις γιατρών του «Ευαγγελισμού»

Παράσταση διαμαρτυρίας στο Διοικητικό Συμβούλιο (ΔΣ) του «Ευαγγελισμού» κατά τη διάρκεια της συνεδρίασής του για το θέμα των διώξεων 30 γιατρών του Νοσοκομείου, πραγματοποίησαν χτες το μεσημέρι γιατροί του «Ευαγγελισμού».

Το ΔΣ κάτω από την πίεση των γιατρών και της προχτεσινής γενικής συνέλευσής τους - στην οποία καταδικάστηκαν ως ανυπόστατες και μεθοδευμένες οι διώξεις - υποσχέθηκε ότι θα θεωρήσει το θέμα λήξαν και ότι θα μπει στο αρχείο. Οι γιατροί, ωστόσο, περιμένουν έγγραφη απάντηση για το ζήτημα των διώξεων.

Το πρόσφατο κύμα διώξεων που εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΔΣ του «Ευαγγελισμού», αλλά και ο διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας ενάντια σε γιατρούς του Νοσοκομείου, είχαν καταγγείλει οι γιατροί του «Ευαγγελισμού» με ψήφισμα της προχτεσινής γενικής τους συνέλευσης.

Η «Πανεπιστημονική»

Τρομοκρατικές και ύποπτης έμπνευσης χαρακτήρισε τις διώξεις των γιατρών σε ανακοίνωσή της και η «Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Γιατρών» του «Ευαγγελισμού».

«Αν θέλουν να κάνουν ελέγχους ας κοιτάξουν πρώτα ποιες δυνάμεις εμποδίζουν τη λειτουργία του ψηφιακού αγγειογράφου, αξίας 1 δισ., που "σκουριάζει" εδώ και ένα χρόνο. Ας ελέγξουν ποιες δυνάμεις καθυστερούν τα έργα αξίας 4 δισ. (χειρουργεία, εργαστήρια) που εδώ και χρόνια περιμένουν. Ποιοι εμποδίζουν την εγκατάσταση μαγνήτη και δεύτερου αξονικού τομογράφου», επισημαίνεται στην ανακοίνωση. «Ας μας πουν, συνεχίζει η ανακοίνωση, γιατί η αναβάθμιση κάθε μιας νοσηλευτικής κλίνης κόστισε 8,5 εκατομμύρια. Ας δικαιολογηθούν επιστημονικά και εργασιακά γιατί θέλουν να ανοίξουν κρεβάτια στις εντατικές με έξι νοσηλεύτριες και οχτώ κλίνες, πράγμα επικίνδυνο. Ας απαντήσουν τι γίνεται με τις 500 κενές οργανικές θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ