Τετάρτη 18 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ»
Στο σκαμνί οι τεχνικοί αεροπλάνων

Στα δικαστήρια «έσυραν» κυβέρνηση και διοίκηση της «Ολυμπιακής Αεροπορίας» (ΟΑ) τους τεχνικούς αεροπλάνων, οι οποίοι κήρυξαν απεργιακές κινητοποιήσεις, αντιδρώντας στο ξεπούλημα της εταιρίας.

Παρά τις ρητές διαβεβαιώσεις του υπουργού Μεταφορών - Επικοινωνιών Μ. Λιάπη ότι «όσο είμαι εγώ υπουργός δεν πρόκειται να γίνει προσφυγή στα δικαστήρια», η διοίκηση της ΟΑ προχώρησε στην προσφυγή, ζητώντας να κηρυχτούν παράνομες οι κινητοποιήσεις των μελών της Ενωσης Πτυχιούχων Τεχνικών Αεροπλάνων ΟΑ (ΕΠΤΑΟΑ). Το αίτημα αυτό έγινε αποδεκτό από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, το οποίο κήρυξε τελικά παράνομες και καταχρηστικές τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων. Είναι προφανές ότι η ενέργεια αυτή της διοίκησης της εταιρίας δεν έγινε ερήμην του Μ. Λιάπη. Απλώς, αποκαλύπτει ότι οι υπουργικές διαβεβαιώσεις είναι υποκριτικές και ότι οι κυβερνήσεις αλλάζουν, αλλά η πολιτική μένει πάντα ίδια.

Αξιοσημείωτο, επίσης, είναι ότι στη σπουδή τους να απαγορεύσουν δικαστικά τις απεργιακές κινητοποιήσεις των τεχνικών, δε φρόντισαν να προσφύγουν κατά της νέας διοίκησης της ΕΠΤΑΟΑ, αλλά κατά της παλιάς! Ετσι, χτες στο δικαστήριο βρέθηκε κατηγορούμενος ο προηγούμενος γραμματέας της Ενωσης και όχι ο νέος!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ