Τετάρτη 18 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Να τους χαίρονται...

Δυο μέρες μετά την 24ωρη πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 17 του περασμένου Μάρτη, που οργάνωσαν τα ταξικά σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, ο «Ρ» αποκάλυψε την απόλυση της εργαζόμενης Μαρίας Γάτη από την επιχείρηση «ΑΛΦΑ ΤΕΛΕΓΟΥΟΡΝΤ», επειδή συμμετείχε στην απεργία. Το πρόσχημα για την απόλυση ήταν ότι η εργαζόμενη δεν τραγούδησε τον «ύμνο»... της επιχείρησης.

Ταυτόχρονα ο «Ρ» αποκάλυψε και το καθεστώς της άγριας εκμετάλλευσης των εργαζομένων σ' αυτήν, την απλήρωτη δουλιά, την τρομοκρατία, την εντατικοποίηση, τις άθλιες συνθήκες. Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Απασχόλησης, κατά την προσφιλή της τακτική, προσπέρασε σιωπηλά το θέμα. Και πώς να μην το έκανε, αφού η πολιτική της κυβέρνησης, πολιτική ενίσχυσης του κεφαλαίου, τροφοδοτεί τη στυγνή εκμετάλλευση, μέχρι και τον εξευτελισμό των εργαζομένων.

Αρκετές μέρες αργότερα (Απρίλης) και πάλι ο «Ρ» επανέφερε στην επικαιρότητα το καθεστώς γαλέρας που επικρατεί στην «ΑΛΦΑ ΤΕΛΕΓΟΥΟΡΝΤ», με αφορμή εξόρμηση του Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας στην επιχείρηση. Και πάλι όμως η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Απασχόλησης έκλεισε αυτιά και μάτια.

Ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης κ. Αθανασίου παραδέχτηκε, μετά από καταγγελίες, ότι εκτός από τους ύμνους που επέβαλε στους εργαζόμενους να τραγουδούν, τους απαγόρευε να τρώνε σουβλάκια, τους ανάγκαζε σε πρωινή γιόγκα για να χαλαρώσουν πριν πιάσουν δουλιά και άλλα τέτοια τραγικά!

Μετά από όλα αυτά, ο υπουργός Απασχόλησης Π. Παναγιωτόπουλος θυμήθηκε να καταδικάσει το γεγονός και να δηλώσει «αποφασισμένος» ότι θα «παρέμβει»... άμεσα για την επίλυση του θέματος.

Ομως πέρα από τις βαρύγδουπες δηλώσεις και τις κινήσεις εντυπωσιασμού, ο υπουργός απέφυγε να δώσει απάντηση για την ουσία του θέματος. Και εξηγούμαστε: Θα πάρουν όλοι οι εργαζόμενοι τα λεφτά που τους χρωστάει η επιχείρηση, θα κολληθούν τα ένσημά τους, θα εφαρμοστούν οι ΣΣΕ, θα σταματήσει η τρομοκρατία, θα δουλεύουν με ανθρώπινες συνθήκες, θα μπει τέρμα στο καθεστώς γαλέρας;

Και ας σταματήσουν το δούλεμα επιτέλους με τις δηλώσεις τους για δήθεν προστασία της τιμής και της αξιοπρέπειας του εργάτη από τέτοιους επιχειρηματίες, γιατί αυτοί οι εργοδότες είναι γέννημα και θρέμμα της πολιτικής τους! Να τους χαίρονται λοιπόν...


Γ. Δ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ