Τετάρτη 18 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΑΚΗΣ ΤΣΙΟΓΚΑΣ
Συνένοχοι ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΓΣΕΕ

Την αντιασφαλιστική συμπαιγνία κατήγγειλε ο βουλευτής του ΚΚΕ κατά τη συζήτηση σχετικής Επερώτησης στη Βουλή

Την επιχείρηση της κυβέρνησης, με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ να χτυπήσει ακόμα περισσότερο τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων αξιοποιώντας το πρόσχημα της βιωσιμότητας των ταμείων κατήγγειλε προχτές στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ, Τάκης Τσιόγκας, κατά τη διάρκεια της συζήτησης σχετικής Επερώτησης της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Η κυβέρνηση προχωρεί στην οικοδόμηση ενός νέου δήθεν συστήματος που δεν έχει καμιά σχέση με την ουσία της κοινωνικής ασφάλισης» τόνισε στην παρέμβασή του ο βουλευτής του ΚΚΕ, Τάκης Τσιόγκας, σημειώνοντας ότι στην πράξη η ΝΔ εφαρμόζει την αντιασφαλιστική νομοθεσία του ΠΑΣΟΚ.

Παράλληλα για την αξιωματική αντιπολίτευση σημείωσε ότι «το ΠΑΣΟΚ στηρίζει τις επιλογές της ΝΔ με τη συμμετοχή του στον κοινωνικό διάλογο» και «κάνει κριτική επειδή δεν εφαρμόζει τους αντιασφαλιστικούς νόμους που είχε ψηφίσει το ΠΑΣΟΚ». Επί της ουσίας, είπε, η κυβέρνηση με την πολιτική της «αυξάνει τα όρια συνταξιοδότησης, καταργεί τα βαρέα και ανθυγιεινά, μειώνει τις συντάξεις». Μάλιστα για τη στάση που τηρεί η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, ο Τάκης Τσιόγκας σημείωσε ότι οι πάσες που κάνει η ΓΣΕΕ στην κυβέρνηση για να ανοίξει το ασφαλιστικό είναι σε ευθεία αντίθεση με τα συμφέροντα των εργαζομένων.

Τόνισε παράλληλα ότι «επιβεβαιώνεται για ακόμη μια φορά ότι όσο περισσότερο κοινωνικό πλούτο παράγει η εργατική τάξη, τόσο μειώνεται το μερίδιο το δικό της» επισημαίνοντας ότι «πρέπει να αντιπαρατεθεί με τη δική της στρατηγική» και «να βάλει φρένο στην αντιλαϊκή επίθεση».

Σχολιάζοντας τις προφάσεις που προβάλλονται για τις νέες ανατροπές στην κοινωνική ασφάλιση, ο βουλευτής του ΚΚΕ τόνισε πως «είναι άπατη ότι οι παλιότερες γενιές πρέπει να πληρώσουν για τις επερχόμενες» προσθέτοντας πως «δεν μπορεί το δημογραφικό πρόβλημα και η αύξηση του μέσου όρου ζωής να φορτώνεται στις πλάτες της εργατικής τάξης».

«Εμείς δε χρωστάμε καμιά πρόταση για να υπηρετήσουμε τον ψεύτικο στόχο της βιωσιμότητας» τόνισε ο Τάκης Τσιόγκας αναφορικά με τη θέση του ΚΚΕ, σημειώνοντας ότι τέτοια υποχρέωση δεν έχουν ούτε οι εργαζόμενοι. Οπως είπε «τα κέρδη του κεφαλαίου προκαλούν τα ελλείμματα» καθώς και «η ανεργία, η μερική απασχόληση, οι ανεξόφλητες οφειλές του κράτους και της εργοδοσίας, η ανασφάλιστη "μαύρη" εργασία».

Από την πλευρά του υπουργείου Εργασίας, ο υφυπουργός Ν. Αγγελόπουλος, έκανε λόγο για «αναλογιστικό έλλειμμα 260 δισ. ευρώ» όσον αφορά τα ασφαλιστικά ταμεία και χαρακτήρισε σωστό ως προς τις προθέσεις του τον αντιασφαλιστικό νόμο 3029 του ΠΑΣΟΚ. Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ τόσο οι εισηγητές του όσο και η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος Π. Χριστοφιλοπούλου, άσκησαν κριτική στην κυβέρνηση για... καθυστέρηση της εφαρμογής του νόμου 3029!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ