Κυριακή 22 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Κόντρα στη νέα (α)ταξία
Σχολή ΚΑΡΑΤΕ και ΤΖΟΥΝΤΟ ... ποιμεναρχών

Σκηνές απερίγραπτου κάλλους, εκεί στα Ιεροσόλυμα του Αγίου Φωτός και του ανειρήνευτου, επιθετικού και απείθαρχου Ειρηναίου.

Σε μια επιδρομική επιχείρηση, εκτός από άλλες που προηγήθηκαν, οι εξυγιαντές του Πατριαρχείου παραβίασαν το «άβατο» του Ταμείου και των ενδιαιτημάτων του ορθόδοξου «ποντίφικα» και απαλλοτρίωσαν μυστικές εξουσιοδοτήσεις και τη σφραγίδα που υποτίθεται ότι είχε χαθεί, ή την είχαν «χάσει». Και μπλόκαραν τα κρυμμένα λεφτά για τις ανάγκες του ισόβιου Πατριαρχείου.

Πάντως, οι εκεί μητροπολίτες και οι παρατρεχάμενοι του «ισόβιου» φαίνεται ότι γνωρίζουν καλά πολεμικές τέχνες από το καράτε, έως την κορεάτικη παραλλαγή του το ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ, το κινέζικο Ταε Τσι, το Τζούντο και βέβαιο το ρωμαίικο μούντζωμα, μπροστά στις κάμερες και των σκανδαλιζόμενων όπου Γης.

Με την προοπτική νέων επεισοδίων έως την αυριανή επιδιαιτησία του Φαναρίου, προτείνουμε στους αλληλογρονθοκοπούμενους ποιμένες να ιδρύσουν σχολή πολεμικών τεχνών πολύ κοντά στην κρύπτη που εκπορεύεται - στην ώρα του πάντα - το «ανέσπερον φως»!

Με τον καιρό, ένα νέο «έπος» διαμορφώνεται κοντά στην Οδύσσεια και την Ιλιάδα, η νεότερη δηλαδή «Βαβυλιάδα», όπου η εκκλησία παίρνει μέρος στα διαπλεκόμενα, δημιουργώντας γύρω της έναν κόσμο σωματοφυλάκων, «διεφθαρμένων ψυχικά και σωματικά».

Πέρα, όμως, από την οπερετική μορφή που παίρνουν τα περιστατικά εκεί, η σύνδεσή τους με λεπτές ισορροπίες που αφορούν στην ευρύτερη περιοχή, υποδεικνύουν την ανάγκη παρέμβασης της ελληνικής πολιτείας, πριν η παρα-εκκλησιαστική αναίδεια υποκαταστήσει την πολιτεία και υλοποιήσει - από την ανάποδη - το διαχωρισμό της υπερβατικής από την επίγεια εξουσία.

Κάτω, στη γη εμείς οι άλλοι «σχώμεν τας καρδίας», γιατί αν αφήσουμε τους διαχειριστές των επουράνιων σωμάτων να καταπατούν τα πάντα, συμπαρασυρόμαστε σε μια αρνητική πορεία.


Του
Γιώργου ΤΣΑΠΟΓΑ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ