Σάββατο 21 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΑΙΔΕΙΑ
Αρχίζουν σήμερα οι εξετάσεις

Ξεκινούν σήμερα με Ιστορία γενικής παιδείας οι πανελλαδικές εξετάσεις για τους μαθητές της Γ' τάξης των ημερήσιων ενιαίων Λυκείων. Οι εξετάσεις για τους μαθητές της Δ' τάξης των εσπερινών ενιαίων Λυκείων ξεκινούν τη Δευτέρα με Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής γενικής παιδείας.

Αφορμή να προπαγανδίσει την προωθούμενη αξιολόγηση έδωσε στην υπουργό Παιδείας η έναρξη των εξετάσεων, με την Μ. Γιαννάκου να δηλώνει, μαζί με τις ευχές για ηρεμία στους υποψηφίους, ότι η «διασφάλιση της ποιότητας» και τα νέα τμήματα θα δώσουν τη δυνατότητα «σε ένα πολύ μεγάλο αριθμό παιδιών να εισαχθεί στην τριτοβάθμια εκπαίδευση».

Υπενθυμίζεται ότι οι απολυτήριες εξετάσεις για τα μαθήματα που εξετάζονται σε επίπεδο σχολικής μονάδας θα γίνουν για τη Γ' τάξη των ημερήσιων Λυκείων από 13 μέχρι 17 Ιούνη και για τη Δ' τάξη των εσπερινών Λυκείων από 14 μέχρι και 17 Ιούνη. Οι εξετάσεις στα μαθήματα γενικής παιδείας και ειδικότητας των υποψηφίων για εισαγωγή στα ΤΕΙ με το σύστημα των ειδικών εισαγωγικών εξετάσεων των αποφοίτων του Β' κύκλου ΤΕΕ θα γίνουν από 14 έως και 18 Ιούνη. Στις 14 και 15 Ιούνη θα γίνουν οι αντίστοιχες εξετάσεις για τα εσπερινά ΤΕΕ, ενώ οι εξετάσεις στα ειδικά μαθήματα θα γίνουν από 21 μέχρι και 28 Ιούνη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ