Τετάρτη 25 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Το φάρμακο δεν είναι εμπόρευμα

Ανακοίνωση - καταγγελία για την απελευθέρωση του ωραρίου στα φαρμακεία

Την πλήρη αντίθεσή του στην έκθεση του ΚΕΠΕ, που αντιμετωπίζοντας ως κοινό καταναλωτικό αγαθό το φάρμακο, προτείνει την απελευθέρωση του ωραρίου στα φαρμακεία εκφράζει με ανακοίνωσή του ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής (ΦΣΑ).

«Το φάρμακο είναι κοινωνικό αγαθό και σε καμία περίπτωση δεν εντάσσεται στην κατηγορία όλων των υπολοίπων καταναλωτικών προϊόντων. Δεν είναι δυνατό να υφίσταται πιέσεις οικονομικού ανταγωνισμού απελευθερώνοντας την τιμή του και τα ποσοστά κερδών των εμπλεκόμενων στη διακίνησή του, διότι τούτο θα απέβαινε εις βάρος της ποιότητάς του», επισημαίνει ο ΦΣΑ και υπογραμμίζει την ανεπανόρθωτη βλάβη που θα υποστεί η δημόσια υγεία, αν υιοθετηθεί η πρόταση.

«Η φαεινή ιδέα, των "επιστημόνων" που συνέταξαν την έκθεση ΚΕΠΕ να προτείνουν την απελευθέρωση του ωραρίου στα φαρμακεία μας εκπλήσσει και τούτο διότι ως γνωστόν τα φαρμακεία καλύπτουν τις ανάγκες του πληθυσμού, με τα διανυκτερεύοντα και τα διημερεύοντα όλο το 24ωρο. Θα έπρεπε να γνώριζαν οι συντάξαντες ότι το "φάρμακο χορηγείται διά χειρός φαρμακοποιού" και για το λόγο αυτό απαιτείται η παρουσία του στο φαρμακείο, ανεξαρτήτως του πόσους υπαλλήλους διαθέτει. Είναι εντελώς αδύνατον να απαιτείται από τους φαρμακοποιούς να εργάζονται ακολουθώντας συνεχές ωράριο, πλέον των διημερεύσεων και διανυκτερεύσεών τους και υπεράνω των φυσικών δυνατοτήτων τους, πολύ δε περισσότερο όταν η δουλιά τους απαιτεί μεγάλη προσοχή στη χορήγηση φαρμάκων», υπογραμμίζει ο ΦΣΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ