Τετάρτη 25 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΠΡΩΤΕΞ» - ΛΑΓΚΑΔΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
«Υπομονή» έλεγαν οι εργατοπατέρες...

Σε επίσχεση εργασίας προχώρησαν από χτες οι 70 εργαζόμενοι των βαφείων «ΠΡΩΤΕΞ» στο Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, που παραμένουν απλήρωτοι από τον περασμένο Οκτώβρη.

Οι εργαζόμενοι εδώ και περίπου τρεις εβδομάδες είναι εκτός εργασίας. Τη Δευτέρα οι προμηθευτές άρχισαν τις κατασχέσεις μηχανημάτων από το χημείο της επιχείρησης. Η διαδικασία αποψίλωσης του μηχανολογικού εξοπλισμού έγινε με τις πλάτες των συνδικαλιστικών στελεχών του ΣΥΝ και της ΠΑΣΚΕ στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και στο Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργίας «για το καλό των εργαζομένων». Είναι οι ίδιοι ΠΑΣΟΚο ΣΥΝεταίροι που καιρό τώρα απέτρεπαν από κάθε αγωνιστικό προσανατολισμό τους εργάτες και τους πίεζαν να κάνουν... υπομονή μέχρι ο εργοδότης να βρει ενδιαφερόμενο επενδυτή.

Η τοπική Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ καταγγέλλει πως ο κυβερνητικός - εργοδοτικός συνδικαλισμός (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΣΥΝ) είναι ενεργητικά συνένοχος για τη σημερινή κατάσταση των εργαζομένων. Και καλεί τους εργαζόμενους να τους στρέψουν την πλάτη αν θέλουν ένα συνδικαλιστικό κίνημα πραγματικό εκφραστή των συμφερόντων τους και όχι στο τσεπάκι των εργοδοτών και της κάθε κυβέρνησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ