Παρασκευή 26 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΗΣΕΙΟ
Ανεξέλεγκτη κατάσταση

Για μια ακόμη φορά χτες, το Δημοτικό Συμβούλιο Αθήνας ασχολήθηκε με τα μαγαζιά του Θησείου και τα προβλήματα που έχει προκαλέσει στους κατοίκους της περιοχής η ασύδοτη λειτουργία τους. Και για μια ακόμη φορά, άκρη δε βγήκε.

Η Δημοτική Αρχή, επικαλούμενη το πολύπλοκο καθεστώς ελέγχου και ευθυνών, που όντως υπάρχει, δήλωσε ουσιαστικά αθώα για τις παρανομίες στην περιοχή. Με πιο χαρακτηριστικές, βέβαια, την αυθαίρετη μετατροπή των καταστημάτων από καφενεία σε μπαρ και την επέκταση των τραπεζοκαθισμάτων πέρα από τα κάγκελα που έχει τοποθετήσει η Δημοτική Αρχή στον πεζόδρομο του Θησείου. Και πάλι, λοιπόν, στο χτεσινό Δημοτικό Συμβούλιο, αποφασίστηκε να συζητηθεί το θέμα σε επόμενη συνεδρίαση, οπότε και η νομική υπηρεσία του δήμου θα έχει καταθέσει προτάσεις αντιμετώπισης του προβλήματος.

Βέβαια, αν η Δημοτική Αρχή είχε πραγματικά βούληση να αλλάξει την κατάσταση στο Θησείο, θα μπορούσε όπου διαπιστώνει επέκταση τραπεζοκαθισμάτων κάποιου καταστήματος, να του αφαιρεί τη σχετική άδεια - κάτι που είναι στις αρμοδιότητες του δήμου. Ομως, δεν κάνει καν αυτό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ