Παρασκευή 26 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κατάπτυστη ρατσιστική έξαρση

Σε ρατσιστική έξαρση βρίσκονται το τελευταίο διάστημα κάτοικοι της Νέας Κίου Αργολίδας, οι οποίοι, με ενορχηστρωτές την πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου, έχουν ξεκινήσει πογκρόμ εναντίον των Τσιγγάνων που διαμένουν εδώ και χρόνια στην περιοχή. Μάλιστα, χτες η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη 15 Τσιγγάνων, με την αιτιολογία ότι έκαναν υποκλοπή ρεύματος της ΔΕΗ.

Με το σύνθημα «διώξτε τους Τσιγγάνους από την περιοχή μας», κάτοικοι της Νέας Κίου ξεκίνησαν κινητοποιήσεις εναντίον των Τσιγγάνων, ενώ η πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου της πόλης ήρθε να πυροδοτήσει στις 20 Μάη το πολεμικό κλίμα που επικρατούσε στην περιοχή με ψήφισμα 17 σημείων, στο οποίο δήλωνε ότι το ΔΣ «δεν επιθυμεί την παρουσία, διέλευση και παραμονή Τσιγγάνων στο δήμο»!

Κάτοικοι και δημοτικό συμβούλιο διαμαρτύρονται, καθώς, όπως ισχυρίζονται, οι Τσιγγάνοι που διαμένουν σε καταυλισμό στην παραλία της Ν. Κίου υποκλέπτουν νερό και ρεύμα από παρακείμενα σπίτια. Από την πλευρά τους, οι Τσιγγάνοι δηλώνουν αποφασισμένοι να μην εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και διαμαρτύρονται, καθώς, όπως τονίζουν, ενώ έχουν αγοράσει νόμιμα τα οικόπεδα στα οποία διαμένουν, δεν τους δίνεται άδεια να πάρουν ρεύμα και νερό.

Φαίνεται, ωστόσο, πως το «κοινό αίσθημα» μερίδας των κατοίκων της Ν. Κίου δεν ικανοποιείται μόνο με τη διευθέτηση του ζητήματος που έχει προκύψει με την ηλεκτροδότηση των καταυλισμών, αλλά θέλει το διωγμό των Τσιγγάνων από την περιοχή. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο κατάπτυστο ψήφισμά του το ΔΣ καλούσε, μεταξύ άλλων, την αστυνομία να εκκενώσει εντός 48 ωρών τους καταυλισμούς των Τσιγγάνων, απομακρύνοντας τις σκηνές τους, κατήγγειλε όσους κατοίκους «τόλμησαν» να πουλήσουν χωράφια στους Τσιγγάνους και απειλούσε ότι όσοι στο εξής κάνουν το ίδιο θα βρεθούν αντιμέτωποι με όλο το δήμο και καλούσε τους καταστηματάρχες να μην πουλούν στους Τσιγγάνους.

Εκτός όμως από τις συστάσεις, το ΔΣ αποφάσισε να πάρει την υπόθεση στα χέρια του με τη συγκρότηση ομάδας που θα κυνηγά τους Τσιγγάνους. Να σημειωθεί ότι μετά τα γεγονότα και το πρωτοφανές κλίμα τρομοκρατίας, οι Τσιγγάνοι της περιοχής δεν τολμούν να κυκλοφορήσουν στην πόλη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ