Παρασκευή 26 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
Απέρριψε τις αιτήσεις αναστολών των διευθυντών γιατρών

Κάντε επιλογή: Ή καθηγητής - γιατρός ή διευθυντής νοσοκομείου. Αυτό το μήνυμα έστειλε, τουλάχιστον προσωρινά, το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), λέγοντας όχι στους διπλοθεσίτες γιατρούς και απέρριψε αιτήσεις αναστολής οκτώ διευθυντών νοσοκομείων, οι οποίοι ήθελαν να διατηρήσουν και τις θέσεις τους στο πανεπιστήμιο. Το δικαστήριο επικαλέστηκε «λόγους δημοσίου συμφέροντος» και «την ομαλή λειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών». Πρέπει να σημειωθεί ότι οι κύριες προσφυγές θα συζητηθούν στις 8 Ιούνη 2000.

Οι οκτώ γιατροί - διευθυντές νοσοκομείων και καθηγητές της Ιατρικής Σχολής - σε εφαρμογή ισχύουσας νομοθεσίας - κλήθηκαν να επιλέξουν μία από τις δύο θέσεις για να παραμείνουν. Αυτοί επέλεξαν μεν τη θέση του ΕΣΥ, αλλά προσέφυγαν και στο ΣτΕ επικαλούμενοι ανεπανόρθωτη ζημιά που θα υποστούν (συμμετέχουν σε ερευνητικά προγράμματα), ζητώντας την ακύρωση της υπουργικής απόφασης που τους υποχρέωνε να επιλέξουν μία από τις δύο θέσεις.

Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημά τους με το αιτιολογικό ότι δεν αποδεικνύονται οι ισχυρισμοί τους, πως δηλαδή βρίσκονται σε εξέλιξη ερευνητικές εργασίες, εκτός του Κ. Κάσδαγλη που έκανε δεκτή εν μέρει την αίτησή του.

Οι γιατροί που προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη είναι: Ι. Ιωάννοβιτς, αναπληρωτής καθηγητής χειρουργικής και διευθυντής πλαστικής χειρουργικής και μονάδας εγκαυμάτων του Νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς», Κ. Κάσδαγλης, επίκουρος καθηγητής νευροχειρουργικής και διευθυντής στο Νοσοκομείο Νίκαιας (πρώην «Αρεταίειο»), Α. Καραμπίνης, επίκουρος καθηγητής ανάνηψης - εντατικής θεραπείας και διευθυντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς», Ν. Κράλιος, επίκουρος καθηγητής και διευθυντής γαστρεντερολογικού τμήματος του Νοσοκομείου «Αλεξάνδρα», Π. Μπαλντόπουλος, επίκουρος καθηγητής φυσικής αγωγής και αθλητισμού και διευθυντής στο Νοσοκομείο ΚΑΤ, Φ. Νώτης, επίκουρος καθηγητής και διευθυντής της Γ' Χειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς», Ε. Παρασκευάς, επίκουρος καθηγητής και διευθυντής του Νοσοκομείου «Αγιος Σάββας», Α. Ρασιδάκης, αναπληρωτής καθηγητής και διευθυντής του κέντρου αναπνευστικής ανεπάρκειας του Νοσοκομείου «Σωτηρία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ